Centrestage 2023: Een Nieuwe Dimensie in Modebeleving

Rachel Tsang presenteert baanbrekend ontwerp op Asia's modepodium

Na een periode van afstand houdt Centrestage 2023 de mode-industrie een spiegel voor met een vernieuwende visie op welzijn en duurzaamheid.

In een tijd waarin de wereld zich herpakt na de pandemie, introduceert Rachel Tsang een vernieuwend concept dat de fysieke, sociale, milieugerichte en spirituele dimensies van welzijn omarmt. Centrestage 2023, georganiseerd door de Hong Kong Trade Development Council, is de achtste editie van dit toonaangevende mode-evenement in Azië. Het evenement trekt 7.700 internationale kopers en biedt een platform waarop modeontwerpers hun visie kunnen delen, trends kunnen bevorderen en modemerken kunnen lanceren.

De beursvloer van Centrestage, gesitueerd in het Hong Kong Convention and Exhibition Center, is een toonbeeld van creativiteit en geavanceerde mode-ervaringen. Met een oppervlakte van meer dan 11.000 vierkante meter, verdeeld in vier zones die elk een aspect van welzijn vertegenwoordigen, is de ruimte een broedplaats voor mode uit alle windstreken. Het innovatieve ontwerp, inclusief een twee verdiepingen hoge LED-snaargordijndisplay, zorgt voor een interactieve en dynamische ervaring voor de bezoekers.

De hoofdattractie is het ronde podium met een 180 graden, 47 meter breed videomuur, versterkt door een geavanceerd audio- en lichtsysteem, dat een ongeëvenaarde immersieve showervaring biedt aan meer dan 600 gasten. De integratie van AI-gegenereerde modellen op de wanden draagt bij aan een levendige presentatie van de collecties en versterkt de visuele ervaring van de modeshows.

De uitdagingen bij het plannen en integreren van AI-elementen in een fysieke beurs waren aanzienlijk. Het team moest nieuwe vaardigheden ontwikkelen en extra tijd investeren om technische integratie, kwaliteitsborging, realtime aanpasbaarheid en artistieke integriteit te waarborgen. Een multidisciplinaire aanpak was vereist, waarbij samengewerkt werd met AI-experts, videoproductiespecialisten, kunstenaars en technische teams om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Centrestage 2023, dat plaatsvond van 6 tot 9 september, was niet alleen een platform voor modepresentaties, maar ook een forum voor discussies over modetrends en duurzaamheid. De zorgvuldig ontworpen tentoonstellingshal creëerde een buitengewone visuele en digitale ervaring, waarbij kunstmatige intelligentie werd ingezet om de collecties van verschillende ontwerpers te presenteren. Dit jaar heeft Centrestage de Zilveren A' Design Award in de categorie Evenementen en Happening Design gewonnen, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit en professionele uitmuntendheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hong Kong Trade Development Council
Afbeeldingscredits: Hong Kong Trade Development Council
Projectteamleden: HKTDC Creative Department
Projectnaam: Centrestage 2023
Projectklant: Hong Kong Trade Development Council


Centrestage 2023 IMG #2
Centrestage 2023 IMG #3
Centrestage 2023 IMG #4
Centrestage 2023 IMG #5
Centrestage 2023 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp