Traditie Ontmoet Innovatie op Daxidaxi Gala

Chihsiang Li Herdefinieert Feestcultuur met Moderne Textieltechnologie

De Taiwanese ontwerper Chihsiang Li zet de traditionele tempelfestivals in een nieuw licht door een unieke fusie van mode en folklore te presenteren tijdens het Daxidaxi Gala. Dit evenement markeert een vernieuwende stap in de viering van cultureel erfgoed.

Geïnspireerd door de rijke traditie van tempelfestivals in Taiwan, heeft Chihsiang Li samen met een team van curatoren en ontwerpers een baanbrekende benadering ontwikkeld om deze culturele festiviteiten te transformeren. Het Daxidaxi Gala, een evenement dat traditionele elementen combineert met hedendaagse textieltechnologieën, biedt een podium aan dansers, vechtkunstenaars, modellen en traditionele artiesten om samen een nieuwe vieringscultuur te creëren.

De "Fashionable Deity Tribute Gala" brengt een revolutie teweeg in traditionele vieringen door moderne textieltechnieken en mode-styling te gebruiken om de moderne godheden van Taiwan (zoals Guan Gong, Matsu, Guanyin, enz.) te representeren. Voor de tempels wordt een modeshow geïntegreerd met traditionele cultuur, waarbij godheden samen met moderne dansers, balletartiesten, vechtkunstenaars en modellen de catwalk betreden, waarmee een nieuwe cultuur van godenverering wordt gevestigd.

De realisatie van dit project was mogelijk door de samenwerking tussen diverse ontwerpers en textielfabrieken, met als doel traditionele kostuums opnieuw uit te vinden en de richting van modeshows te integreren in traditionele volksvoorstellingen. Deze initiatieven beogen de stijl en kledij van vieringsevenementen te verheffen door traditionele godenkostuums op maat te maken. Door de rijkdom en culturele betekenis van traditionele vieringsactiviteiten te vergroten, streeft het team ernaar de verbinding van de jongere generatie met religieuze evenementen te verdiepen en een esthetisch feest te creëren dat verschillende vormen van optredens overstijgt.

Technische specificaties van het ontwerp omvatten het gebruik van lichtprojectietechnologie en verlichting om de contouren van de tempel te benadrukken, en het samenbrengen van dansgroepen, modellen en traditionele volkskunstteams om een meeslepend openluchttheater te creëren voor de vieringscultuur van godenverering.

Het interactieve karakter van de Daxidaxi Fashionable Deity Tribute Gala van 2023 zorgt voor een viering die zowel de essentie van traditionele activiteiten behoudt als een nieuwe en betoverende kijkervaring biedt. Het programma overbrugt het verleden en het heden en heeft lof ontvangen van vele traditionele volkskunstteams, die sinds de debuutuitvoering graag actief deelnemen.

Het evenement, dat plaatsvond van midden juli tot midden augustus 2023 in Daxi, Taiwan, had als doel de viering van de verjaardag van Heer Guan, ook bekend als het "tweede Chinees Nieuwjaar voor Daxi", te behouden en te promoten. De uitdaging was om publiek van verschillende leeftijdsgroepen aan te trekken en hen te introduceren aan traditionele vieringsevenementen. Dit werd bereikt door samenwerking tussen uitvoerders uit verschillende velden en ontwerpers, en door technieken uit verschillende domeinen te integreren, waardoor een hedendaags feest van vieringscultuur werd gepresenteerd.

Daxidaxi2023 bracht avant-garde modeontwerpen naar traditionele festivalvieringen, waarbij vereerde Taiwanese godheden zoals Guan Gong, Mazu en Guanyin werden gereïncarneerd in een modeshow. Eeuwenoude tempels dienden als achtergrond, waarbij traditionele cultuur samensmolt met vooruitstrevende modeontwerpen om een duurzame modeshow binnen historische monumenten te creëren. Traditionele goden verschenen naast moderne dansers, balletartiesten, vechtkunstenaars en modellen op de catwalk, wat een nieuwe vorm van culturele viering tentoonstelde.

Het ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Event and Happening Design Award in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, vertonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LIANGI INTERNATIONAL CO., LTD.
Afbeeldingscredits: LIANGI INTERNATIONAL CO., LTD.
Projectteamleden: Chief Curator:HSIANG JU,CHENG Curator Director:CHI HSIANG,LI Curator:LIANG I,WU Designer:SHU YI,WU
Projectnaam: Daxidaxi2023
Projectklant: DAXI WOOD ART ECOMUSEUM


Daxidaxi2023 IMG #2
Daxidaxi2023 IMG #3
Daxidaxi2023 IMG #4
Daxidaxi2023 IMG #5
Daxidaxi2023 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp