World Cyber Games 2019 Xi'an: Een Uniek Wereldwijd eSports Festival

Een Overzicht van het Ontwerp van Kenneth Nienhuser

De World Cyber Games (WCG) 2019 in Xi'an was een grootschalig eSports-festival dat wereldwijd de aandacht trok. Het ontwerp, gemaakt door Kenneth Nienhuser, was geïnspireerd op het iconische WCG-logo, de 'kubus'. Deze kubus werd op verschillende manieren toegepast in het ontwerp, waardoor een unieke en herkenbare sfeer werd gecreëerd.

Het belangrijkste doel van het ontwerp was om consistentie in communicatie te waarborgen. Aangezien de WCG na een afwezigheid van 6 jaar terugkeerde, waren er veel uitdagingen te overwinnen. Om deze te overwinnen, werd alle tekst gerelateerd aan het ontwerp herzien, van merkidentiteit tot evenementontwerp en zelfs operationele documentatie. Consistente communicatie was essentieel, omdat de WCG was geëvolueerd van een eenvoudig eSports-toernooi naar een evenement met gebruikersbetrokkenheidsprogramma's, een muziekfestival en conferenties.

Bij de realisatie van het ontwerp lag de focus op effectiviteit. Alle delen van de evenementenruimte, inclusief paden, podia, faciliteiten en andere elementen, werden zorgvuldig gepland om een optimale doorstroming tijdens het evenement te garanderen. Bij de constructie en toepassing van structuren en platforms, het bedrukken van banners en meer, werd gestreefd naar efficiëntie in kosten en operaties. Het principe van 'Keuze en Focus' werd toegepast om de meeste aandacht te besteden aan de ruimtes die het belangrijkst waren.

Het ontwerp werd gerealiseerd in het Xi'an Qujiang International Exhibition Center, met een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Het hoofdpodium had een breedte van 55.000 mm, een diepte van 11.000 mm en een hoogte van 10.000 mm. Het centrale plein had een breedte van 10.000 mm, een diepte van 10.000 mm en een hoogte van 9.500 mm.

Het ontwerpteam, bestaande uit onder andere Ashley Jung, Vicky Jin, Justin Choi, Jessica Choi en Han Gao, werkte samen om het ontwerp tot leven te brengen. Ze overwonnen verschillende uitdagingen, waaronder het introduceren van een vernieuwde WCG zonder de nostalgische herinneringen van oudere fans te wissen. Dit werd bereikt door een showwedstrijd te organiseren met veteranen van eerdere WCG-toernooien, terwijl tegelijkertijd nieuwe programma's en ontwerpen werden geïntroduceerd.

Het ontwerp van de World Cyber Games 2019 Xi'an was een prestatie die maanden in de maak was. Het doel was om het toernooi na een afwezigheid van 6 jaar terug te brengen en dit werd bereikt door niet alleen een game-toernooi te organiseren, maar ook opening- en sluitingsceremonies, een EDM-festival met wereldberoemde DJ's, onvergetelijke cosplay-optredens, een informatieve eSports-conferentie en zelfs een TED-talk.

Het ontwerp van de World Cyber Games 2019 Xi'an werd bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Event en Happening Design. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke creativiteit en innovatie die de wereld op positieve wijze beïnvloedt.

De World Cyber Games 2019 Xi'an was niet alleen een eSports-toernooi, maar een wereldwijd festival dat de grenzen van gaming verlegde. Het ontwerp van Kenneth Nienhuser speelde een cruciale rol bij het creëren van een unieke en onvergetelijke ervaring voor deelnemers en toeschouwers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eidetic Marketing
Afbeeldingscredits: Eidetic Marketing
Projectteamleden: Operating Directors: Ashley jung, Vicky Jin Creative Directors: Justin Choi, Jessica Choi Sr. Account Planners: Han Gao, Jina Cha, Jay Lee Planners: Scott Shin, Leah Kang, Kevin Ham, Chris Ahn Sr. Designers: Kimmi Kim, Min Seo, Olivia Shin Designers: Ella Choi, Joanna Seok, Jed Jung
Projectnaam: World Cyber Games 2019 Xi'an
Projectklant: Eidetic Marketing


World Cyber Games 2019 Xi'an IMG #2
World Cyber Games 2019 Xi'an IMG #3
World Cyber Games 2019 Xi'an IMG #4
World Cyber Games 2019 Xi'an IMG #5
World Cyber Games 2019 Xi'an IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp