WCG Champions: Een Futuristische Trofee voor de Wereld Cyber Games

Een Ontwerp van Kenneth Nienhuser

Deze trofee is een eerbetoon aan de winnaars van de recentelijk teruggekeerde World Cyber Games (WCG). Gereserveerd voor de top spelers, is deze 60 cm hoge trofee een symbool van hun prestaties en herinnert hen aan wat ze hebben bereikt om dit podium te bereiken.

Het ontwerp van de trofee is geïnspireerd op het uurglas en vertegenwoordigt de eeuwigheid van de tijd zelf. Door de stroming van tijd te illustreren, van het verleden naar het heden en naar de toekomstige toernooien, symboliseert het de game Olympische Spelen. De vloeiende lijnen van de trofee omarmen het WCG-embleem tussen zijn vleugels, wat de passie en dorst naar overwinning van de atleet vertegenwoordigt, een constante bron van kracht.

De trofee is uniek in zijn ontwerp en werd speciaal ontwikkeld voor de winnaars van de WCG. Met een hoogte van 60 cm en een gewicht van meer dan 5 kg (inclusief de houten kist), wordt de trofee gepresenteerd tijdens de slotceremonie van het evenement. Het herinnert spelers aan hun prestaties en de weg die ze hebben afgelegd om op dat podium te staan.

De trofee is vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën, waaronder 3D-printen en ABS-synthetische harsen. Het bestaat uit een heldere basis, een buitenste hoes en een embleem, die als een drie-delige set worden samengevoegd. Hoewel het ontwerp eenvoudig is, geeft de zwarte chromen behuizing de trofee gewicht en substantie.

De WCG Champions trofee heeft een diameter van 180 mm en een hoogte van 600 mm. Het weegt 2,5 kg, terwijl de houten kist het totale gewicht op 5 kg brengt. De afmetingen en het gewicht van de trofee benadrukken zijn indrukwekkende en prestigieuze karakter.

Tijdens de sluitingsceremonie van de WCG worden alle atleten van het winnende land het podium opgeroepen om de trofee hoog te houden en de prestaties van hun thuisland te vieren. Het is een moment van trots en erkenning voor het land dat het best heeft gepresteerd tijdens de WCG.

Het ontwerpproces van de WCG Champions trofee duurde drie maanden, van april tot juli. Na overleg met het klantenteam werd de ontwerprichting bepaald en werden materiaalstudies uitgevoerd. Het ontwerp werd vervolgens ontwikkeld in ongeveer twee maanden en daarna werd overgegaan tot productie. Ondanks enkele verschillen tussen het model en het uiteindelijke materiaal, slaagden de ontwerpers erin om de kloof tussen het ontwerp en het daadwerkelijke materiaal te verkleinen. De trofee werd succesvol naar China gestuurd om te worden gepresenteerd tijdens de WCG.

Het ontwerp van de WCG Champions trofee is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Als de game Olympische Spelen, is de WCG een evenement dat openstaat voor atleten van over de hele wereld. Het ontwerp is geïnspireerd op de Olympische Spelen en draagt de speciale kenmerken van de WCG-trofee, terwijl het trouw blijft aan de conventionele ontwerpen van trofeeën.

Het graveren en de behuizing van de trofee waren de grootste uitdagingen tijdens het ontwerpproces. Het graveren vergde vele pogingen en het ontwikkelen van een behuizing die de 60 cm hoge trofee rechtop kon houden, bleek een uitdaging. Uiteindelijk werd er een ijzeren plaat in de onderkant van de kist geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat deze zelfstandig kon blijven staan.

Het ontwerp van de WCG Champions trofee is een eerbetoon aan de winnaars van de World Cyber Games. Het combineert een futuristisch uurglasframe met het WCG-embleem, waardoor het een unieke en prestigieuze uitstraling heeft. Het ontwerp is bekroond met de Silver A' Design Award in 2020, een erkenning voor zijn technische kenmerken, artistieke vaardigheid en uitmuntendheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eidetic Marketing
Afbeeldingscredits: Eidetic Marketing
Projectteamleden: Designer : Felex Zhou, Miyeon Kim Executive Creative Director : Justin D. Choi Strategy Planning : Jina Cha Director : Ashely Jung
Projectnaam: WCG Champions
Projectklant: Eidetic Marketing


WCG Champions IMG #2
WCG Champions IMG #3
WCG Champions IMG #4
WCG Champions IMG #5
WCG Champions IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp