Silk Bloom: Een Uniek Handgemaakt Sieraad dat Traditioneel Design en Zeldzame Elementen Combineert

Een Meesterwerk van Cherinadded

Inleiding:

De Silk Bloom broche is een prachtig sieraad dat is ontworpen om keramiek, messing en Thaise zijde te complementeren. Het unieke ontwerp combineert verschillende materialen en motieven, zoals ronde keramische bollen, om de golvende stroming van golven en de zachte rondingen van het vrouwelijk lichaam op te roepen. Dit handgemaakte sieraad is veelzijdig en praktisch, en kan gedragen worden als een armband, esthetische sluiting of ketting. Het traditionele ontwerp is gecombineerd met zeldzame elementen om een uniek en elegant stuk te creëren. De kleuren van de broche vloeien harmonieus in elkaar over en complementeren elke outfit.

De Silk Bloom broche is geïnspireerd op de elegantie van beeldende kunst en heeft als doel de grenzen van draagbaarheid te herdefiniëren. Het ontwerp is gebaseerd op het idee van harmonie en evenwicht dat ontstaat uit de samensmelting van uiteenlopende elementen. Hierbij is inspiratie geput uit het werk van Kusama en de intrinsieke aantrekkingskracht van de menselijke vorm en de natuurlijke omgeving.

Deze handgemaakte broche is een waar kunstwerk dat is ontworpen om keramiek, messing en Thaise zijde te complementeren. De keramische elementen zijn met de hand beschilderd, waardoor elk product uniek is. De Thaise zijde vertegenwoordigt de glans van het haar van vrouwen en voegt een vleugje verfijning toe aan het sieraad. De kleuren van de broche vloeien harmonieus in elkaar over, waardoor een samenhangend ontwerp ontstaat dat elke outfit aanvult.

De Silk Bloom broche is gemaakt van keramiek, messing en Thaise zijde. Het messing zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit van het keramiek, terwijl de Thaise zijde zorgt voor esthetische schoonheid. De details zijn afgewerkt met etsen en graveren. Het gebruik van verschillende keramische mallen zorgt voor unieke producten, maar maakt het proces ook onvoorspelbaar.

De Silk Bloom broche bestaat uit twee keramische kralen die aan beide zijden zijn ingesloten in messing. De buitenste laag messing heeft een diameter van 1,2 cm en de keramische kralen hebben een diameter van 1 cm. Aan het messing zijn twee kettingen van 3 cm bevestigd. Aan beide kettingen is een handbeschilderde keramische buis van 6,5 cm x 1 cm bevestigd. In het midden van de keramische buis bevindt zich een messing buis van 1,5 cm x 1,5 cm, die met was is bewerkt. Aan de messing buis is een haak van 4 mm bevestigd, samen met een kwastje en belletje van 1,5 cm x 1,6 cm. De broche wordt afgemaakt met een stuk Thaise zijde van 3,5 cm.

De Silk Bloom broche kan op het lichaam of op kleding worden bevestigd om een esthetische combinatie van beeldende kunst en alledaags gebruik te bieden. Het is een veelzijdig sieraad dat geschikt is voor elke gelegenheid.

Het Silk Bloom project begon in november 2020 in Bangkok, Thailand. Het doel van het project was om een lijn van hoogwaardige handgemaakte sieraden en accessoires te creëren die de verfijning van beeldende kunst combineren met de praktische bruikbaarheid van alledaags gebruik. Het ontwerpproces omvatte zorgvuldige selectie van essentiële elementen, zoals gedetailleerde messing tekeningen, sferische diameters en mallen, en een reeks experimenten om hun unieke kwaliteiten in het ontwerp van de broche te laten zien. Door iteratief prototypen werd het ontwerp verfijnd om een perfecte balans tussen vorm en functie te garanderen, resulterend in een verbluffend eindproduct dat de fusie van kunst en draagbaarheid belichaamt.

Dit project bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee bij het samenvoegen van keramiek en messing, gezien de onvoorspelbaarheid van de keramische mallen en de precieze pasvorm die nodig was voor de messing handvatten. Het overwinnen van deze uitdagingen vereiste uitgebreid experimenteren en het verfijnen van het ontwerp om de gewenste balans tussen vorm en functie te bereiken. Het resultaat is een prachtige broche die de fusie van meerdere materialen op een naadloze en boeiende manier laat zien.

De Silk Bloom broche is een viering van traditioneel vakmanschap en zeldzame elementen. Het handbeschilderde keramiek vertegenwoordigt het streven naar unieke producten. De blauwe en gouden kleuren vullen elkaar aan en creëren een samenhangend en harmonieus ontwerp. Of het nu als esthetische sluiting, broche of armband wordt gedragen, Silk Bloom is een accessoire voor elke gelegenheid en een eerbetoon aan traditionele ambachtelijkheid.

De Silk Bloom broche is bekroond met de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn producten en ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen en buitengewone excellentie belichamen, en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cherinadded
Afbeeldingscredits: Cherinadded
Projectteamleden: Cherin Prasopsukcharoen Phakkakornkhun Khongsmai
Projectnaam: Silk Bloom
Projectklant: Cherinadded


Silk Bloom  IMG #2
Silk Bloom  IMG #3
Silk Bloom  IMG #4
Silk Bloom  IMG #5
Silk Bloom  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp