Blooming Blossom: Een Meesterwerk van Xincheng Zhang

Multiwear Sieraden Geïnspireerd door de Eeuwige Bloei van Bloemen

De Blooming Blossom, een ontwerp van Xincheng Zhang, is een uniek stuk sieraden dat de schoonheid van bloemen en de verfijning van traditionele Chinese kunst combineert. Het stuk, dat de Platinum A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award in 2023 heeft gewonnen, is een eerbetoon aan de eeuwige bloei van bloemen en de vreugde die ze brengen.

Xincheng Zhang, een gerenommeerde sieradenontwerper, heeft de Blooming Blossom gecreëerd met het idee om een ideale bloem te presenteren die vijf cultureel belangrijke bloemen - de lotus, pioen, chrysant, calla lelie en magnolia - in één stuk integreert. De bloeiperiode van deze verschillende bloemen wisselt elkaar af gedurende het jaar, wat duidt op geluk het hele jaar door en een eeuwige bloei.

Wat de Blooming Blossom onderscheidt, is de combinatie van jade en goud, een traditie die teruggaat tot 2.500 jaar geleden in het oude China. Het stuk is ontwikkeld vanuit traditionele jade snijtechnieken en metaalbewerking, en is transformeerbaar voor verschillende draagbehoeften. Het is vervaardigd uit gecertificeerde natuurlijke nefriet jade met een goede witheid en glans, met de hand gesneden en gezet in 18K goud met ingelegde diamanten.

De Blooming Blossom is gemaakt met traditionele jade snijtechnieken, waarbij nefriet jade met de hand wordt gesneden tot bloemblaadjes met vloeiende curve lijnen en een prachtige afwerking die nauw aansluit bij de gebogen mount van 18K goud. Een uniek ontworpen verborgen gouden hubstuk houdt de bloemblaadjes, ring en armband samen en draait om te vergrendelen, waardoor dit veelzijdige stuk wordt gerealiseerd.

Het ontwerp van de Blooming Blossom is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Het bloemenarmband kan worden gedemonteerd tot 5 verschillende bloemblaadjes hangers, een cocktailring en een eenvoudige armband. Het kan ook een sculptuur worden voor display wanneer het niet wordt gedragen. Het zorgvuldige ontwerp en vakmanschap maken het gemakkelijk om de armband te monteren en te demonteren.

De uitdagingen bij het creëren van de Blooming Blossom waren talrijk, van het combineren van vijf verschillende bloemblaadjes afgeleid van vijf verschillende bloemen tot het verzekeren van de consistentie van de witheid en glans van alle bloemblaadjes. Maar met rijke ervaring in materiaalselectie, ontwerp en jade snijtechnieken, heeft Xincheng Zhang deze uitdagingen overwonnen en een meesterwerk gecreëerd dat de diepste spirituele zoektocht vertegenwoordigt.

De Blooming Blossom is een bewijs van Xincheng Zhang's toewijding aan het creëren van prachtige, originele stukken uit de fijnste materialen, gemaakt volgens de hoogste normen van vakmanschap. Het is een stuk dat de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verlegt, en bijdraagt aan het welzijn van de samenleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xincheng Zhang
Afbeeldingscredits: Image #1-5 : Xincheng Zhang Video Credits: Xincheng Zhang
Projectteamleden: Xincheng Zhang
Projectnaam: Blooming Blossom
Projectklant: Xincheng Zhang


Blooming Blossom IMG #2
Blooming Blossom IMG #3
Blooming Blossom IMG #4
Blooming Blossom IMG #5
Blooming Blossom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp