De Ridder: Een eerbetoon aan de middeleeuwse ridderlijkheid in juweelontwerp

Pengfei Yu's unieke juweelontwerp geïnspireerd door de Europese middeleeuwse ridderlijkheid

In een tijd waarin snelle liefde de norm is en bescherming en gezelschap zeldzaam zijn, brengt Pengfei Yu's juweelontwerp, The Knight, een eerbetoon aan de liefde die beide kanten op gaat en elkaar beschermt. De serie is geïnspireerd door de Europese middeleeuwse ridderlijkheid en gebruikt de schildvorm als klauw om de harde en heldere diamant stevig te bewaken.

De unieke eigenschappen van The Knight zijn te vinden in de gebruikte materialen en de technologie van de driedimensionale sculptuur. De serie is gemaakt van 18K goud en de klassieke elementen van de ridderlijke uitrusting - het harnas, het schild, de gordel - zijn verfijnd in het productontwerp. De stijl is neutraal en netjes, waarbij cool en mooi naast elkaar bestaan. Terwijl het rekening houdt met de esthetische expressie van juweelontwerp, brengt het ook de ridderlijke geest en het verlangen naar een mooie liefde van de drager over.

De technologie die wordt gebruikt om The Knight te realiseren, combineert artistieke beeldhouwtechnieken met juwelen. Het proces begint met handgetekende ontwerpen die worden omgezet in 3D-modellen. Deze modellen worden vervolgens gebruikt om harsmodellen te maken die de 1:1 effecten controleren voordat ze in goud worden gegoten om de sieraden te maken. Het gebruik van metalen processen zoals polijsten, zandstralen, draadtrekken en handmatig kloppen van ballen, samen met lasergraveren en beweegbare structuren, draagt bij aan de unieke eigenschappen van het ontwerp.

De serie is voornamelijk gemaakt van 18K witgoud en diamanten, met enkele modellen die gebruik maken van 18K zwart goud en saffier. De helm is ingelegd met zwarte onyx, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van de stukken. De technische specificaties van het ontwerp zijn 9*25*4mm, wat een subtiele maar opvallende aanwezigheid geeft aan de drager.

De Knight-serie is ontworpen door Pengfei Yu en geproduceerd door Oneswear, een juwelenmerk dat zich inzet voor het behoud van originele ontwerprechten. Het merk moedigt degenen die dromen en ambities hebben aan om zichzelf moedig na te streven en gelooft dat iedereen vol vertrouwen is en een gepassioneerde ziel heeft. Het merk, opgericht in Shanghai, China, heeft momenteel 62 onafhankelijke ontwerpers en is door VOGUE/FOX geëerd als "een Chinees ontwerpmerk dat het waard is om naar uit te kijken".

De Ridder-serie is een prachtig voorbeeld van hoe juweelontwerp kan worden gebruikt om emoties en ideeën over te brengen. Het is een eerbetoon aan de ridderlijke geest en een symbool van bescherming en liefde. Het ontwerp heeft de Bronzen A' Juweelontwerp Prijs 2022 gewonnen, een prestigieuze erkenning voor uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ONESWEAR
Afbeeldingscredits: Image #1 ,Photographer Pengfei Yu,2019 Image #2 ,Photographer Pengfei Yu,2019 Image #3 ,Photographer Pengfei Yu,2019 Image #4 ,Photographer Pengfei Yu,2019 Image #5 ,Photographer Pengfei Yu,2019
Projectteamleden: Oneswear, a jewelry brand dedicated to maintaining original design intellectual property rights; encouraging those who have dreams and pursuits to pursue themselves bravely; firmly believe that everyone is full of confidence and has a passionate soul; It is also a young Chinese jewelry design brand that spreads Chinese design aesthetics to the world and creates more beautiful life. (Oneswear was founded in Shanghai, China, and currently has 62 independent designers. Honored by VOGUE/FOX as "a Chinese design brand worth looking forward to"
Projectnaam: The knight
Projectklant: ONESWEAR


The knight IMG #2
The knight IMG #3
The knight IMG #4
The knight IMG #5
The knight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp