Re:Form - Innovatieve Juwelen die de Drager tot Ontwerper Maken

Chow Tai Fook Juwelen Creatief Centrum Herdefinieert het Dragen van Sieraden

In de wereld van juwelen zijn schuifkralen vaak een ondergeschoven kindje, gebruikt als verstelbare sluitingen op kettingen of armbanden. Chow Tai Fook zet dit concept op zijn kop door deze vaak over het hoofd geziene component om te vormen tot een speels en functioneel gadget dat tot inspiratie dient.

De set bestaat uit drie zorgvuldig ontworpen kralen en een fijn vervaardigde ketting. Met nauwgezette vakmanschap kunnen deze kralen overal op de ketting worden geplaatst om een veelheid aan gepersonaliseerde looks te creëren - of het nu gaat om een ketting, armband, of iets anders dat in je opkomt. Chow Tai Fook nodigt de drager uit om een actieve mede-creator te worden.

Met Re:Form is het niet langer nodig om 10 verschillende sieraden te bezitten voor 10 verschillende gelegenheden. Door nieuw leven te blazen in de draagervaring, overstijgen de oneindige ontwerpen van Re:Form tijd en ruimte, en pleiten ze voor een duurzame stijl geworteld in het geloof dat minder meer is. Zelfs wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen de kralen worden uitgelegd om een knipogend gezicht te simuleren dat de dag opvrolijkt. Immers, creativiteit kent geen grenzen.

Re:Form is uiterst gebruiksvriendelijk: plaats gewoon de kraal op de ketting en schuif deze naar elke gewenste plek. De gebruiksvriendelijkheid is mogelijk gemaakt dankzij nauwkeurige berekeningen en nauwgezet vakmanschap. Afhankelijk van de lengte van de ketting, levert het plaatsen van de kralen op een 36-inch meer dan 120 mogelijke combinaties op, terwijl een 18-inch er minstens 90 oplevert. Bovendien kan men met dezelfde hoeveelheid tijd die nodig is om een gewoon sieraad aan te doen, zoveel meer creëren met Re:Form, of het nu een ketting, een armband, of iets anders is dat in je opkomt.

Innovatie staat centraal in Re:Form. Op productniveau werpt Re:Form licht op een vaak over het hoofd geziene component die wordt gebruikt in commerciële juwelen door deze te transformeren tot een facilitator, en een medium, van persoonlijke expressie. Op het niveau van de gebruikerservaring is de drager niet langer passief, maar neemt hij een actieve rol op zich in het 'ontwerpen' van zijn eigen sieraden. Met de introductie van Re:Form presenteert Chow Tai Fook zich als een toonaangevende innovator in de juwelensector, waarbij de rol van de drager in iets dat zo intiem is als de sieraden die ze dragen, wordt benadrukt.

Re:Form is ontworpen om de "schuifkraal", een component die vaak wordt gebruikt om verstelbare armbanden of lariat kettingen te maken, te herdefiniëren. Door dit veelgebruikte apparaat in commerciële juwelen te transformeren tot een facilitator van persoonlijke stijlen, reageren ontwerpers op de behoeften van een breed scala aan mensen, en nodigen ze hen uit om mede-creators te worden van hun eigen sieraden. Re:Form is gecreëerd om de mogelijkheid te vergroten om bijna een oneindig aantal ontwerpen te genereren met de minste benodigdheden, terwijl er een gevoel van speelsheid in de draagervaring wordt geïnduceerd. Re:Form is ontworpen voor mensen die inspireren tot verandering.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chow Tai Fook Jewellery
Afbeeldingscredits: Chow Tai Fook Jewellery Creative Centre
Projectteamleden: Chow Tai Fook Jewellery Creative Centre
Projectnaam: Re Form
Projectklant: Chow Tai Fook Jewellery


Re Form IMG #2
Re Form IMG #3
Re Form IMG #4
Re Form IMG #5
Re Form IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp