Daphne: Een veelzijdig sieraad geïnspireerd door de liefdesgeschiedenis van Daphne

Een unieke broche en hanger ontworpen door Ying Li

Deze prachtige broche en hanger genaamd Daphne zijn geïnspireerd door het liefdesverhaal van Daphne, die veranderde in een laurierboom en zo haar schoonheid en geloof in zichzelf uitdrukte. Een van de ontwerpelementen is een laurierblad, bezet met diamanten, dat om het middelpunt draait, net zoals het moment waarop Daphne verandert in een laurierboom.

Als het op liefde aankomt, wordt dit natuurlijk geassocieerd met de maan in China. De maan is sinds de oudheid een symbool van liefde, dus een ander ontwerpelement is de maan. Deze elementen zijn geïntegreerd om dit sieraad te creëren.

Wat dit sieraad echt uniek maakt, is dat het multifunctioneel is en zowel als broche als hanger gedragen kan worden. Het middelpunt van het sieraad is een 10,745 karaat natuurlijke rood-roze toermalijn uit Brazilië, gezet in 18K witgoud met diamanten en parelmoer.

De Daphne broche en hanger zijn vervaardigd van 18K witgoud en zijn voorzien van een 10,745 karaat natuurlijke rood-roze toermalijn, diamanten en parelmoer. Met afmetingen van 34,10 mm x 35,10 mm x 11,03 mm is dit sieraad een opvallend stuk dat zeker de aandacht zal trekken.

Dit prachtige sieraad is ontworpen door Ying Li, een getalenteerde ontwerper uit China. Het project begon in oktober 2019 en werd voltooid in januari 2020 in Yunnan, China.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het verhaal van Daphne, de laurier nimf uit de Griekse mythologie. Omdat dit verhaal niet bekend is in China, was het nodig om het op een geschikte manier te presenteren, zodat het begrijpelijk zou zijn voor het Chinese publiek. Daarom koos Ying Li voor laurierbladeren, die voortkomen uit het verhaal, en integreerde ze een maanelement, dat in China wordt beschouwd als een symbool van liefde, om dit prachtige sieraad te creëren.

De uitdaging bij het ontwerpen van dit sieraad lag in het uitdrukken van het thema. Het liefdesverhaal van Daphne is niet wijdverspreid bekend in China, dus was het moeilijk om een geschikte manier te vinden om het verhaal en het thema over te brengen aan het Chinese publiek. Door laurierbladeren en het maanelement te gebruiken, is Ying Li erin geslaagd om beide elementen op een prachtige manier te integreren en een uniek sieraad te creëren.

De Daphne broche en hanger zijn niet alleen een eerbetoon aan de schoonheid en het geloof van Daphne, maar ook een prachtig stuk dat de liefde en het vakmanschap van Ying Li weerspiegelt. Met zijn veelzijdigheid en unieke ontwerp zal dit sieraad zeker de aandacht trekken en bewondering oogsten.

Fotograaf: Dan Liu

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ying Li
Afbeeldingscredits: Photographer Dan Liu
Projectteamleden: Ying Li
Projectnaam: Daphne
Projectklant: Ying Li


Daphne IMG #2
Daphne IMG #3
Daphne IMG #4
Daphne IMG #5
Daphne IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp