Marry Baroque: Unieke Barokke Trouwringen

Ontworpen door Bettina Gomez-Latus

Inleiding

De weg naar het huwelijk is niet altijd rechtlijnig, zacht en harmonieus. Een huwelijk kent ups en downs en bestaat uit een onvoorstelbaar aantal onregelmatigheden. Het samen overwinnen van deze uitdagingen met je partner maakt het leven spannend. Precies deze emoties zijn gevangen in de barokke trouwringen van Marry Baroque.

De trouwringen lijken op een wilde zee, die met behulp van barokke vormen in de ringband zijn gegoten. Wanneer je ze draagt, merk je hoe zacht en soepel de ringen zijn, zodat je ze nooit meer wilt afdoen. Voor de heren die misschien de voorkeur geven aan een eenvoudige trouwring, is een deel van de barokke buitenste vorm geïntegreerd in de binnenkant van de ring als inleg. Dit creëert een symbiose tussen de individuele ringen.

De trouwringen zijn ontworpen op een computer met behulp van CAD. De afwerking en de uiteindelijke zachte vormen worden bereikt door het vakmanschap van een goede goudsmid. De ringen zijn gemaakt van verschillende goudlegeringen (585/- en 750/-) in geel, rood, rosé en wit, evenals platina (950/-). De breedte is 7,5 mm en de dikte is 2,5 mm.

Tijdens de ontwikkeling van de ring is speciale aandacht besteed aan de rangschikking van de barokke golven. Alleen door middel van talloze experimenten kon de uiteindelijke vorm van de trouwringen worden geperfectioneerd. Geduld en het steeds opnieuw proberen van nieuwe combinaties leidden uiteindelijk tot succes.

Het project begon in mei 2018 en eindigde in januari 2019. De trouwringen worden geproduceerd in Steinbach (Taunus), Duitsland.

De barokke vormen en golven van de ring moesten zo worden bewerkt dat de ringen er hetzelfde uitzien in verschillende ringmaten. Veel pogingen moesten worden gedaan voordat de uiteindelijke vorm werd bereikt.

De uitdaging bij het maken van deze ringen was het steeds opnieuw samenstellen van de barokke vormen.

De trouwringen zijn gemaakt van verschillende goudlegeringen en platina. Het golfpatroon aan de buitenkant weerspiegelt de emoties van een langdurige relatie, terwijl de binnenkant van de ring glad en soepel is. De golven symboliseren de hoogte- en dieptepunten van een huwelijk en het onvoorstelbare aantal onregelmatigheden. Voor de drager herinneren deze ringen eraan hoe spannend het leven met een partner kan zijn.

Afbeeldingen: Alle foto's door Achim Kuest.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2020. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bettina Gomez-Latus
Afbeeldingscredits: All photos by Achim Kuest
Projectteamleden: Bettina Gomez-Latus
Projectnaam: Marry Baroque
Projectklant: Bettina Gomez-Latus


Marry Baroque  IMG #2
Marry Baroque  IMG #3
Marry Baroque  IMG #4
Marry Baroque  IMG #5
Marry Baroque  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp