Solidarity: Een Krachtig Kunstwerk dat de Iraanse Vrouwen Eert

Een Ring Ontworpen door Mehdi Moazzen

Inleiding

Dit kunstwerk genaamd Solidarity is geïnspireerd door de Iraanse vrouwen, het leven en de vrijheidsbeweging. Het is een eerbetoon aan de krachtige Iraanse vrouwen die tijdens deze beweging een belangrijke rol hebben gespeeld. Solidarity is ontworpen door Mehdi Moazzen en belichaamt de solidariteit en diversiteit van vrouwen over de hele wereld.

De inspiratie voor Solidarity komt voort uit de vrouwen die de weg hebben vrijgemaakt en verlicht, beginnend in Iran en zich verspreidend over de hele wereld, de weg van vrijheid. Het kunstwerk bestaat uit een serie van met elkaar verweven blote draden die de haardossen van Iraanse vrouwen vertegenwoordigen. Deze haren zijn afgesneden, een verwijzing naar de mythische cultuur en traditie van Iran, als protest tegen de dood van Mahsa Amini.

De unieke eigenschappen van Solidarity zijn te zien in het ontwerp. Vrouwen staan hand in hand rond de aarde, versierd met verschillende gekleurde stenen die de raciale diversiteit in de wereld symboliseren. In het hart van de planeet hebben twee vogels van vrijheid hun nest gebouwd. Het kunstwerk is met de hand gemaakt en kan zowel in de vorm van een volledige bol als een halve bol met twee gouden vogels worden gedragen. De materialen die zijn gebruikt zijn zilver, blote gouden draden en synthetische edelstenen.

De afmetingen van Solidarity zijn 26 mm x 26 mm x 45 mm en het gewicht is 16,26 gram. Het kunstwerk is gemaakt met behulp van basis goudsmeedgereedschap en verschillende technieken, zoals lassen, vijlen, frezen en polijsten.

De interactie met Solidarity kan op twee manieren plaatsvinden. In de eerste vorm is het middelste gedeelte van het kunstwerk een volledige bol. In de tweede vorm is het een halve bol waarin twee gouden vogels hun nest hebben gebouwd. Daarnaast kan de ring andere vormen bevatten naast een bol, afhankelijk van de wensen van de drager.

Het project voor Solidarity begon in oktober 2022 en werd in februari 2023 in Iran voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de rol van vrouwen in de Iraanse en wereldwijde kunst en mythologie. Het recente Woman, Life, Freedom-beweging in Iran diende als inspiratie voor dit kunstwerk.

Solidarity is een eerbetoon aan de krachtige Iraanse vrouwen en de solidariteit die zij hebben getoond. Het kunstwerk weerspiegelt de diversiteit en de strijd voor vrijheid over de hele wereld. Met zijn unieke ontwerp en symboliek is Solidarity een ware blikvanger.

Afbeeldingen: Fotograaf Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023.

Video: Muzikant Mohammadreza Lotfi, Parvaze eshgh, 2015.

Dit ontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Solidarity is geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: mehdi moazzen
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023. Image #2: Photographer Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023. Image #3: Photographer Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023. Image #4: Photographer Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023. Image #5: Photographer Mahtab Mozayan, Solidarity, 2023. Song video: Musician Mohammadreza Lotfi, Parvaze eshgh, 2015.
Projectteamleden: mehdi moazzen
Projectnaam: Solidarity
Projectklant: mehdi moazzen


Solidarity IMG #2
Solidarity IMG #3
Solidarity IMG #4
Solidarity IMG #5
Solidarity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp