Abaliss Sans: Een Hedendaags Typeface Specimen

Een Ontwerp van Paul Robb

Inleiding:

Het typeface-familie Abaliss Sans is geïnspireerd op de veranderende esthetiek van het modernisme. Het ontwerp van het specimen is beïnvloed door de lay-outstructuren en experimenten van Emil Ruder, Weingart en Hofman. Met sterke geometrische contrasten vertegenwoordigt Abaliss Sans de verschuivende hedendaagse esthetiek.

Ontwerper Paul Robb heeft met Abaliss Sans een eigentijds typeface-familie gecreëerd, gebaseerd op de Zwitserse stijl. De sterke stilistische geometrische contrasten geven het een onderscheidende uitstraling, terwijl de brede openingen zorgen voor visuele consistentie in branding- en communicatieprojecten. Met meer dan 700 glyphs per gewicht, inclusief stilistische letters en cijfersets, alternatieve glyphs en optionele ligaturen, biedt Abaliss Sans een breed scala aan mogelijkheden.

De ontwikkeling van het typeface vond plaats in Glyphs, een technologie die het mogelijk maakte om de vormen en structuren van het lettertype nauwkeurig te onderzoeken en te ontwerpen. Het resultaat is een typeface-familie die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

Het specimen van Abaliss Sans werd gedrukt in CMYK met een speciale fluorescerend groene kleur, wat het een opvallende uitstraling geeft. Het werd in een beperkte oplage geproduceerd en verzonden naar bestaande klanten.

De ontwikkeling van Abaliss Sans begon in 2022 en werd voltooid in 2023. Gedurende deze tijd werden verschillende uitdagingen overwonnen, waaronder het creëren van innovatieve vormen die de stijl van de typeface-familie versterken.

Abaliss Sans is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke eigenschappen en sterke visuele impact is Abaliss Sans een typeface-familie die zowel ontwerpers als merken in staat stelt om zich te onderscheiden en effectieve communicatie te creëren.

Image Credits: Copyright 2023 Paul Henry Robb


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Copyright 2023 Paul Henry Robb
Projectteamleden: Paul Henry Robb
Projectnaam: Abaliss Sans
Projectklant: Paul Robb


Abaliss Sans IMG #2
Abaliss Sans IMG #3
Abaliss Sans IMG #4
Abaliss Sans IMG #5
Abaliss Sans IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp