ReForm Plastic: Pioniers in Circulair Design

Een Nieuwe Identiteit voor Duurzame Innovatie

In de wereld van duurzaam ontwerp heeft ReForm Plastic een opmerkelijke stap gezet met hun unieke benadering van gerecyclede materialen. Giang Nguyen, de ontwerper achter het merk, heeft een authentieke identiteit gecreëerd die de kernwaarden van het bedrijf weerspiegelt en tegelijkertijd de esthetiek van hun producten belichaamt.

ReForm Plastic is een sociale onderneming uit Vietnam die zich inzet voor het oplossen van het plasticafvalprobleem, het verbeteren van het levensonderhoud van informele afvalwerkers en het bevorderen van de circulaire economie door meubels en platen te produceren uit gerecycled plastic afval. Het ontwerp van hun merkidentiteit is geïnspireerd door de textuur van de oppervlakken van de ReForm Plastic-platen, wat resulteert in een steeds groeiende en samenhangende bibliotheek van ontwerpmaterialen.

De uitdaging voor Giang Nguyen was om een merkidentiteit te ontwerpen die gelijke tred houdt met de snelle ontwikkeling van ReForm Plastic. Sinds de opening van hun eerste proeffaciliteit in 2020 is het bedrijf snel gegroeid, zonder een samenhangende merkidentiteit. Dit vereiste een zorgvuldige herontwerp dat de publieke perceptie van het merk niet zou schaden.

De kracht van het ontwerp ligt in de manier waarop het de unieke eigenschappen van de gerecyclede plastic platen integreert in de visuele identiteit van het merk. Dit zorgt voor een dynamische en evoluerende merkervaring die de principes van duurzaamheid en innovatie belichaamt. De ontwerper heeft een systeem gecreëerd dat niet alleen de waarden van ReForm Plastic uitdraagt, maar ook een inspiratiebron is voor andere merken in de circulaire economie.

De inspanningen van Giang Nguyen zijn niet onopgemerkt gebleven. Het ontwerp van ReForm Plastic werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke creativiteit en vindingrijkheid, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de visuele content gecreëerd door Hieu Nguyen, heeft ReForm Plastic een merkidentiteit die niet alleen de aandacht trekt, maar ook een verhaal vertelt over de impact van het merk op zowel het milieu als de samenleving. Het is een toonbeeld van hoe design kan worden ingezet als een krachtig instrument voor sociale verandering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Giang Huong Nguyen
Afbeeldingscredits: Hieu Nguyen
Projectteamleden: Giang Nguyen
Projectnaam: ReForm Plastic Vietnam
Projectklant: ReForm Plastic


ReForm Plastic Vietnam IMG #2
ReForm Plastic Vietnam IMG #3
ReForm Plastic Vietnam IMG #4
ReForm Plastic Vietnam IMG #5
ReForm Plastic Vietnam IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp