Uebaa: Een Speels en Authentiek Merk voor Kinderen

Een Nieuwe Branding Taal voor Uebaa

Uebaa, een merk dat zich richt op kinderen en hun ouders, heeft een nieuwe branding taal ontwikkeld om een affectieve band met zijn doelgroep op te bouwen. Door de toon van het merk opnieuw te bekijken en ludieke verhalen, illustraties en pictogrammen te creëren, heeft Uebaa een manier gevonden om dichter bij zijn publiek te komen. Deze visuele elementen worden toegepast op verschillende oppervlakken, sociale media, kantoorartikelen, de website en nog veel meer, en vormen de basis voor de vrolijke en kinderlijke uitstraling van het merk.

Uebaa onderscheidt zich door vier pijlers: speelsheid, functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek. Deze pijlers worden grafisch vertaald door middel van een uitgebreid kleurenpalet en illustraties die creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren. Het merk communiceert op een authentieke manier met zijn eigen en onmiskenbare visuele elementen, en wordt daarmee een referentie in zijn branche.

De meeste grafische materialen van Uebaa zijn geproduceerd in offset met CMYK-kleuren. De originele website is ontwikkeld in de programmeertaal PHP. De illustraties zijn digitaal gemaakt.

Het brandbook van Uebaa heeft een formaat van 180 x 180 mm en telt 96 pagina's. De tag heeft een formaat van 50 x 90 mm en is gedrukt op offsetpapier van 300 g/m2 in 4 kleuren (CMYK). De kaart heeft een formaat van 50 x 85 mm en is gedrukt op offsetpapier van 300 g/m2 in 4 kleuren (CMYK).

Het nieuwe merk Uebaa heeft met succes de wereld van kindertaal geïntegreerd zonder clichés te gebruiken. De illustraties dienen als pragmatische voorbeelden van de vier pijlers van het merk: speelsheid, functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek. De visuele taal is gericht op kinderen, maar de pijlers van het merk zijn bedoeld om een dialoog aan te gaan met ouders.

Het project voor het nieuwe merk Uebaa begon in juni 2020 en werd in juni 2022 afgerond in São Paulo, Brazilië.

Het Laika-methode is gebaseerd op de synergie tussen taalkundige en beeldende vaardigheden. Elk project begint met het construeren van betekenis, een bevestiging en de behoefte om kleine grafische verhalen te ontwerpen. Het visuele identiteitsproject van Uebaa bouwt voort op het gedetailleerde en strategische werk van het creëren van een denkbeeldige wereld die de cultuur van het merk vertegenwoordigt.

Het merk Uebaa heeft te maken gehad met aanzienlijke uitdagingen bij de implementatie van de merktaal. Vanwege het uitgebreide identiteitssysteem, met verschillende elementen van visuele identiteit en een uitgebreid kleurenpalet, vereiste het brandbook een gedetailleerde behandeling van de regels en richtlijnen voor het gebruik, vooral bij de integratie van identiteitselementen met typografie. De submerken van de lijn, Toca en Pingo, breidden het bedrijfsmodel van Uebaa uit, maar vereisten ook beperkingen bij het geïntegreerde gebruik met het moedermerk.

Het nieuwe merk Uebaa is het resultaat van een diepgaand herstructureringsproject, waarbij de merkidentiteit is versterkt door de merkbasis, de herontwikkeling van de merkarchitectuur, de submerken Pingo en Toca en de conceptie van een gedetailleerde merkidentiteit die relevant is voor het nieuwe gedrag van het merk. Het resultaat van het project heeft het nieuwe bedrijfsmodel van het merk geconsolideerd en maakt een dialoog mogelijk met zowel het volwassen publiek, dat de aankoopbeslissing neemt, als het kinderpubliek. De toespraken, kleuren en vormen nodigen uit om betrokken te raken bij onmiskenbare en eigen visuele verhalen.

Afbeeldingen met dank aan Laika Design.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van best practices in de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruis Vargas
Afbeeldingscredits: Laika Design
Projectteamleden: Ruis Vargas, Creative Director and Illustrator; Agnes Svilenov and Lorenzo Morelatto, graphic designers
Projectnaam: Uebaa
Projectklant: Ruis Vargas


Uebaa IMG #2
Uebaa IMG #3
Uebaa IMG #4
Uebaa IMG #5
Uebaa IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp