Keizerlijke Glans: De Zomerse Paleistour

YeZhang's Ontwerp Viert 110 Jaar Openbare Toegang

Ter ere van het 110-jarig jubileum van de openstelling voor het publiek, lanceert het Zomerpaleis een culturele activiteit die bezoekers een onvergetelijke ervaring belooft.

Van een privé keizerlijke tuin tot een nationaal park, het Zomerpaleis heeft zich ontwikkeld tot een Werelderfgoedlocatie die in 2024 naar verwachting 20 miljoen bezoekers zal trekken. Het ontwerpteam van YeZhang heeft zich ingezet om deze historische tuin een nieuwe culturele betekenis en een internationaal visueel imago te geven. Met een 2.5D-stijl zijn de drie belangrijkste architectonische clusters van het Zomerpaleis tot leven gebracht, waarbij meer dan 20 traditionele Chinese gebouwen in kleurrijke tinten zwart, rood en groen zijn geïllustreerd.

Het concept 'Small Hand-carry' is geïntroduceerd, met de gedachte dat bezoekers de geschiedenis in de palm van hun hand kunnen houden en de schoonheid van het landschap letterlijk binnen handbereik hebben. De culturele en creatieve producten, variërend van promotiematerialen tot kantoorbenodigdheden en souvenirs, zijn vervaardigd met speciale papieren zoals gecoat kunstpapier en ambachtelijk papier, en verrijkt met druktechnieken als zeefdruk en foliedruk.

De souvenirbox, een favoriet onder jongeren, bevat onder andere posters, sleutelhangers, plakband, enveloppen en een notitieboekje. Technische specificaties zoals de afmetingen van de souvenirbox, tickets en posters onderstrepen de aandacht voor detail die in dit project is gestoken. De producten zijn zowel online als offline beschikbaar in het Zomerpaleis en worden ook als geschenken bij jubileumactiviteiten gepresenteerd.

Het project, gestart in juli 2023 in Beijing en voltooid in januari 2024, zal van juni tot september 2024 tentoongesteld worden in het Zomerpaleis zelf. Onderzoek naar merkontwerp richtte zich op het aantrekken van jonge bezoekers en het benadrukken van de charme van de oude Chinese architectuur, resulterend in een merkvisie die de meest onderscheidende koninklijke tuinbouwwerken met een 2.5D en China-Chic stijl creëert.

De uitdaging lag in het integreren van commerciële producten met traditionele cultuur en symbolen, en het ontwikkelen van een nieuwe Chinese stijl die zowel aantrekkelijk is voor consumenten als de charme van de Chinese oude architectuur en tuinen toont. Het resultaat is een bekroond ontwerp dat de variabele cultuur van het Zomerpaleis uitbeeldt en nieuwe ideeën biedt voor de transformatie van traditionele cultuur.

Dit ontwerp is bekroond met de Gouden A' Design Award in 2024, een erkenning voor buitengewone, trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Beijing Jiaotong University
Afbeeldingscredits: This work is all original images not copyrighted.
Projectteamleden: Design Director:Yezhang Art Director:YangMao Art Director:XingxingLi Lead Designer:YiHe Designer:JinyiZheng Designer:XiaoyuZhou Designer:YudiLei Designer:YanLi
Projectnaam: SUMMER PALACE TOUR
Projectklant: Beijing Jiaotong University


SUMMER PALACE TOUR IMG #2
SUMMER PALACE TOUR IMG #3
SUMMER PALACE TOUR IMG #4
SUMMER PALACE TOUR IMG #5
SUMMER PALACE TOUR IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp