Coreintive: Een Unieke Benadering van Bedrijfsidentiteit

Een Verfijnd Ontwerp door Donggyun Kang

Coreintive, ontwikkeld als een afkorting van "Core in Creative", is veel meer dan alleen een ontwerpbureau dat esthetiek nastreeft. Het heeft als missie om de kernwaarden van klantbedrijven te identificeren en deze te integreren in overtuigende merkontwerpen. Dit komt tot uiting in het logo en de slogan van Coreintive. Om het concept van "bevatten" in het logo te visualiseren, werd de laatste letter van de woordmerk gespiegeld om samen met de eerste letter een haakje te vormen.

Coreintive heeft de betekenis van het genereren van de kern in creativiteit. Om het concept van "bevatten" in het logo te visualiseren, werd de laatste letter van de woordmerk gespiegeld om samen met de eerste letter een haakje te vormen. De kern, die de basis vormt van alle creativiteit, wordt gecombineerd met creativiteit en vormt als resultaat een geïntegreerde cirkelvorm. Door dit toe te passen op de letters C en E, ontstaat het uiteindelijke symbool. De bedrijfsidentiteit van Coreintive bestaat uit 3 motieftalen, namelijk C, O en E.

De ontwerpers van Coreintive hebben vorm gegeven aan de richting waarin het merk zich wil ontwikkelen en hebben de identiteit van het merk gevonden door middel van verschillende vragen en aandachtspunten, zoals het potentieel, intrinsieke kenmerken, uitbreidbaarheid, immanentie en geïntegreerde eigenschappen van het merk. Op basis hiervan hebben ze de oorspronkelijke kern van het merk vastgesteld en een merkidentiteitsontwerp ontwikkeld waarmee het merk kan communiceren met de wereld.

Om het concept van "bevatten" te creëren, werd de laatste letter 'E' van Coreintive omgekeerd naar links en rechts en gecombineerd met de omgekeerde 'C'. Vervolgens werd de kern in die ruimte uitgedrukt als een cirkel. Dit vertegenwoordigt de essentiële waarde die bedrijven moeten hebben om een goed merk te worden, zoals mogelijkheid, uniciteit, schaalbaarheid, filosofie, integratie, enzovoort.

Coreintive heeft speciale aandacht besteed aan het vormgeven van de gedachten die ze wilden uitdrukken in het algehele ontwerp. Ze hebben hun gedachten verfijnd en vereenvoudigd in plaats van alleen maar esthetisch mooie dingen te maken. Er is bijzondere aandacht besteed en inspanning geleverd om het juiste punt te vinden waarop de gedachten precies overeenkomen met het ontwerp.

De Coreintive-bedrijfsidentiteit is bekroond met de Silver A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. De ontwerpen worden bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Coreintive
Afbeeldingscredits: Coreintive
Projectteamleden: Creative director : Donggyun Kang Creative director : Yangji Kim Designer : Saea Kang Designer : Jeesun Yim Designer : Heejin Um Designer : Habin Ku Designer : Inhwa Song Developer : Yumin Kim
Projectnaam: Coreintive
Projectklant: Coreintive


Coreintive IMG #2
Coreintive IMG #3
Coreintive IMG #4
Coreintive IMG #5
Coreintive IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp