Yongle Palace Myth: Een Nieuwe Esthetische Benadering van Traditionele Muurschilderingen

Illustratie van Wang Yumeng en Huo Kai

Inleiding:

De fresco's van Yongle Palace, een grootschalige frescokunst uit de Yuan-dynastie in de provincie Shanxi, China, dienen als inspiratie voor een uniek en innovatief ontwerp. Met behulp van computertechnologie zijn de fresco's omgezet in cartoonfiguren, waardoor de traditionele muurschilderingen op een nieuwe esthetische manier worden gepresenteerd. Dit ontwerp, gemaakt door Wang Yumeng en Huo Kai, heeft als doel de aandacht te vestigen op en de bescherming van de fresco's van Yongle Palace te bevorderen.

De fresco's van Yongle Palace zijn van onschatbare waarde en moeten worden beschermd en doorgegeven aan toekomstige generaties. Door ze om te zetten in cartoonfiguren, kunnen mensen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier kennismaken met de rijke cultuur van Yongle Palace. De cartoonwerken omvatten personages zoals de "keizerin-moeder", "keizer Huang Tian", "koningin-moeder van het westen" en "dienstmeisje". Deze cartoonfiguren bieden een eigentijdse interpretatie van de traditionele muurschilderingen en maken ze toegankelijk en geliefd bij het grote publiek.

De illustraties zijn gemaakt met behulp van de vectorgrafische ontwerpsoftware Adobe Illustrator. Hierbij zijn de Bessel-tools gebruikt om de elegante en lichte uitstraling van de kleding van de personages en de essentie van de lijntekeningen van de Yongle Palace-muurschilderingen vast te leggen. De illustraties worden in vier kleuren afgedrukt om de grafische vormgeving te bevorderen.

Deze unieke illustraties hebben een afmeting van 127x127 cm en 63,5x63,5 cm en worden in vlakke vorm afgedrukt. Ze zijn bedoeld om te worden gebruikt in de promotie van Yongle Palace en spelen een belangrijke rol in het vergroten van de interesse en het begrip van mensen voor deze historische plek. Door de esthetiek en hobby's van het moderne publiek te benutten, kunnen de muurschilderingen van Yongle Palace diep geworteld raken in de harten van mensen.

Het project begon in maart 2019 en werd in september 2019 afgerond in Shenyang. Het ontwerpteam, bestaande uit Wang Yumeng en Huo Kai, heeft intensief onderzoek gedaan naar de Yongle Palace-muurschilderingen om de essentie en stijl van de personages vast te leggen. Het tekenen van traditionele muurschilderingen in de vorm van moderne cartoons was een uitdaging die ze met succes hebben overwonnen.

De Yongle Palace Myth-illustraties zijn bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2020. Deze prijs erkent de creatieve en ingenieuze benadering van het ontwerp, dat de ervaring en vindingrijkheid van de ontwerpers weerspiegelt. Het ontwerp draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Met de Yongle Palace Myth-illustraties wordt de rijke cultuur van Yongle Palace op een nieuwe en toegankelijke manier gepresenteerd. Het transformeert traditionele muurschilderingen in moderne cartoonillustraties die geliefd zijn bij het grote publiek. Dit ontwerp draagt bij aan het behoud en de waardering van de fresco's van Yongle Palace, en biedt een frisse kijk op de rijke geschiedenis en kunst van China.

Afbeeldingscredits: Wang Yumeng en Huo Kai, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huo Kai
Afbeeldingscredits: Wang Yumeng and Huo Kai, 2019.
Projectteamleden: Design Director:Huo Kai, Illustrator: Wang Yumeng
Projectnaam: Yongle Palace Myth
Projectklant: Huo Kai


Yongle Palace Myth IMG #2
Yongle Palace Myth IMG #3
Yongle Palace Myth IMG #4
Yongle Palace Myth IMG #5
Yongle Palace Myth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp