Waaron Kuu's: Een Uniek Restaurant dat de Cultuur van Maleisië Representeert

Een Briljant Voorbeeld van Branding Design

Er zijn veel restaurants in Maleisië die traditioneel eten serveren. Echter, het komt zelden voor dat het algehele ontwerpthema van een restaurant een symbolische weergave van de cultuur bevat. Om dit probleem op te lossen, hebben we eerst een onderscheidende merknaam ontwikkeld.

Waaron Kuu's is een merk dat vernoemd is naar de straatvoedselcultuur van Maleisië. Het is tevens een restaurant dat de zes belangrijkste etnische culturen in Maleisië vertegenwoordigt. Om een samenhangende branding te creëren, gebruikt elk personage dat hun respectievelijke cultuur vertegenwoordigt een donkerpaarse kleur om hun culturele overtuigingen en waarden uit te drukken. Daarnaast worden traditionele spellen, muziekinstrumenten en lokale culturele elementen gebruikt als decoratie voor het restaurant. Op verschillende plekken in het restaurant zijn ook diverse schilderijen te vinden. Van servies zoals kommen en borden tot verpakkingsmateriaal voor afhaalmaaltijden, elk item heeft ontwerpen die de etnische culturen in Maleisië vertegenwoordigen. Het algehele ontwerpthema spreekt niet alleen de klanten aan, maar creëert ook een unieke merkidentiteit voor het restaurant.

Om een andere eetervaring te bieden, is er ook veel tijd besteed aan kunstcuratie binnen het restaurant. Op de muur worden op maat gemaakte kunstwerken tentoongesteld die culturele betekenis benadrukken en klanten een gevoel van ontzag geven. Bovendien zijn alle gebruikte materialen recyclebaar.

De genoemde technische specificaties voor het ontwerp zijn als volgt: de afmetingen van het etiket voor de grote blik zijn 23 x 7,5 cm, de afmetingen van het etiket voor de kleine blik zijn 20 x 5 cm, de open afmetingen van de verpakkingsdoos voor lunchbox A zijn 37 x 46 cm, de open afmetingen van de verpakkingsdoos voor lunchbox B zijn 52,3 x 36,8 cm en de afmetingen van de naamkaart zijn 8,5 x 5 cm.

De genoemde tags voor het ontwerp zijn: Maleisië, Maleisisch eten, Branding Design.

Het vernuft achter de twee muren is bedoeld om klanten een verbluffende ervaring te bieden. Terwijl ze door de doorgang gaan, zullen ze onder de indruk zijn van de levendige kleuren en illustraties op de muren. Bovendien zullen de uniforme kleuren en patronen op het meubilair en de verpakking een prominente indruk maken op de klanten.

Het project begon in september 2022 in Kuala Lumpur, Maleisië. De soft launch vond plaats op 1 januari 2023.

Een goed branding design lost niet alleen een pijnpunt op de markt op, maar creëert ook een geïntegreerde identiteit. Van de bedrijfsidentiteit tot het ontwerp van de verpakking, inclusief servies en de presentatie van het eten, elk aspect vormt de perceptie van de visuele identiteit van het merk.

Bij het uitvoeren van ons merk hebben we lokale restaurants met etnische stijlen onderzocht en elk bezocht om inzicht te krijgen. We werden echter geconfronteerd met de uitdaging om de culturen van de zes belangrijkste etnische groepen te vertegenwoordigen. Sommige culturen vereisen immers een diepgaand begrip, zoals de hedendaagse levensstijlen en religieuze culturen van de etnische groepen. Alleen dan kunnen we de essentie van elke cultuur vastleggen in onze illustraties en hun unieke smaken naar voren brengen.

Waaron Kuu's is een restaurant dat de zes belangrijkste etnische culturen van Maleisië vertegenwoordigt. Om de algehele schoonheid van het merk te benadrukken, hebben we dieppaars gebruikt om elk cultureel personage te accentueren en hebben we traditionele spellen en instrumenten toegevoegd. We hebben ook verschillende lokale elementen gebruikt om de illustraties te versieren, die op verschillende plekken in het restaurant en op kommen en verpakkingen te vinden zijn. Het ontwerp presenteert niet alleen de zes belangrijkste etnische culturen van Maleisië, maar creëert ook een uniek merkimago voor het restaurant.

Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd.

Waaron Kuu's heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd vanwege het gebruik van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shawn Goh Chin Siang
Afbeeldingscredits: All imagery copyrights Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd.
Projectteamleden: Shawn Goh Chin Siang
Projectnaam: Waaron Kuu's
Projectklant: Shawn Goh Chin Siang


Waaron Kuu's IMG #2
Waaron Kuu's IMG #3
Waaron Kuu's IMG #4
Waaron Kuu's IMG #5
Waaron Kuu's IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp