Oi! - Oil Street Art Space: Een Uniek Wayfinding Systeem

Transformeerde Logo en Historische Architectuur

In het bruisende stadslandschap van Hong Kong bevindt zich een ware kunstoase genaamd Oi! - Oil Street Art Space. Dit historische gebouw, dat ooit dienst deed als clubhuis van de Royal Hong Kong Yacht Club, is getransformeerd tot een openbare ruimte voor kunst, cultuur en gemeenschapsactiviteiten. Om bezoekers de weg te wijzen in dit unieke complex, hebben ontwerpers Kimhung Choi en Thomas Siu een opvallend wayfinding systeem ontworpen.

Het wayfinding systeem van Oi! - Oil Street Art Space is gebaseerd op het logo van Oi! en combineert dit met drie oppervlakken om de diversiteit en energieke sfeer van de kunstruimte te weerspiegelen. De zwarte kleur van de bewegwijzering is zorgvuldig gekozen om de historische architectuur van het gebouw niet te verstoren, terwijl het tegelijkertijd aansluit bij de moderne uitstraling van de tentoonstellings- en multifunctionele ruimtes.

Het gebruik van roestvrij staal met een poedercoating en ingevulde verdiepte letters in verf zorgt voor duurzame en goed leesbare bewegwijzering. De afmetingen van de borden variëren afhankelijk van de toepassing op de locatie. Tijdens het ontwerpproces is er ook onderzoek gedaan naar de bescherming van de historische gebouwen tijdens de installatie van de bewegwijzering. Om schade aan de gebouwen te minimaliseren en flexibiliteit te bieden voor toekomstig onderhoud en vervanging, zijn de borden tussen de bakstenen geïnstalleerd.

Het wayfinding systeem van Oi! - Oil Street Art Space is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het benadrukt de unieke kenmerken van de kunstruimte en biedt bezoekers de nodige begeleiding om alle delen van Oi! te verkennen. Met dit systeem kunnen bezoekers gemakkelijk hun weg vinden en genieten van de diverse tentoonstellingen en gemeenschapsactiviteiten die Oi! te bieden heeft.

Het ontwerp van het wayfinding systeem van Oi! - Oil Street Art Space is erkend met een Iron A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het wayfinding systeem van Oi! is een voorbeeld van een goed doordacht ontwerp dat bijdraagt aan een betere wereld.

Met het unieke wayfinding systeem van Oi! - Oil Street Art Space kunnen bezoekers moeiteloos hun weg vinden in deze bijzondere kunstruimte. Het ontwerp, dat het logo van Oi! transformeert en de historische architectuur van het gebouw respecteert, draagt bij aan de unieke sfeer en uitstraling van Oi! - Oil Street Art Space.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kimhung Choi
Afbeeldingscredits: Kimhung Choi
Projectteamleden: Client: Art Promotion Office, The Hong Kong SAR Designer: Kimhung Choi and Thomas Siu
Projectnaam: Oil Street Art Space
Projectklant: Kimhung Choi


Oil Street Art Space  IMG #2
Oil Street Art Space  IMG #3
Oil Street Art Space  IMG #4
Oil Street Art Space  IMG #5
Oil Street Art Space  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp