Mono Pizza: De Kunst van Pizza Maken

Een Unieke Fusie van Kunst en Culinair Genot door Irina Kolosovska

Geïnspireerd door de iconische glimlach van Mona Lisa, creëert ontwerper Irina Kolosovska een modern meesterwerk dat de kunst van pizza maken naar een hoger niveau tilt. De Monopizza, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, combineert kunst en keuken op een unieke manier.

De inspiratie voor dit project komt van een van de meest beroemde kunstwerken in de geschiedenis - Leonardo da Vinci's Mona Lisa. Kolosovska was gefascineerd door haar raadselachtige glimlach en wilde haar eigen moderne versie van het iconische schilderij creëren. Met behulp van de monolijn techniek, streefde ze ernaar de essentie van Mona Lisa's blik vast te leggen zonder te vertrouwen op ingewikkelde details.

Monopizza is een pizzeria die het proces van pizza maken naar het niveau van hoge kunst wil tillen. De naam "Monopizza" combineert de woorden "Mona Lisa" en "pizza", wat het concept van het samenvoegen van kunst en keuken weerspiegelt. Het logo van het bedrijf weerspiegelt dit concept ook door het beeld van de Mona Lisa te combineren met een afbeelding van een pizza.

Het MonoPizza logo is gemaakt met Adobe Illustrator CC 2022 en Adobe Photoshop CC 2022. Het is ontwikkeld op basis van de monolijn techniek en reguliere grafische vormen. De minimalistische stijl van het kunstwerk wordt bereikt door het gebruik van slechts drie kleuren die, wanneer gecombineerd, het nodige contrast creëren en de compositie voltooien.

De grootste uitdaging van dit ontwerpproject was het navigeren van de complexe balans tussen functionaliteit en esthetiek. Innovatieve oplossingen vinden die zowel aan de praktische behoeften van de gebruiker voldoen als visueel aantrekkelijk zijn, vereiste veel creativiteit en experimentatie. Daarnaast voegde het opnemen van historische en sociale perspectieven aan het ontwerp een extra laag van complexiteit toe.

Mono Pizza's toewijding aan het verheffen van het pizza-maakproces tot een kunstvorm is duidelijk in elk aspect van hun bedrijf. Van de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten tot de nauwgezette bereiding, elke stap van het proces is doordrenkt met een passie voor kwaliteit en innovatie. Hun menu biedt een verscheidenheid aan creatieve en heerlijke pizza-opties, elk ontworpen om de zintuigen te verrassen en het gehemelte tevreden te stellen.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Irina Kolosovska
Afbeeldingscredits: Irina Kolosovska
Projectteamleden: Irina Kolosovska
Projectnaam: Mono Pizza
Projectklant: Irina Kolosovska


Mono Pizza IMG #2
Mono Pizza IMG #3
Mono Pizza IMG #4
Mono Pizza IMG #5
Mono Pizza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp