Green Captain: Navigatie door Design en Traditie

De Verfijnde Samensmelting van Erfgoed en Moderniteit

Ontdek de reis van een jonge kapitein die zijn maritieme roeping transformeerde in een ode aan de Kroatische eilandcultuur door middel van het merk Green Captain.

De branding en verpakking van Green Captain Sipan Island Treasures zijn het resultaat van een inspirerende reis van de jongste tanker kapitein ter wereld naar een cultivator van traditionele producten op het vredige eiland Sipan, Kroatië. Deze overgang is niet alleen een terugkeer naar de wortels, maar ook een bewaring van erfgoed. Het design weerspiegelt deze verhalen door traditie te eren met een moderne elegantie.

Wat Green Captain uniek maakt, is het speciale icoon dat de vorm van een blad combineert met een verborgen schip, wat de reis van de oprichter van zeeman naar landbouwer symboliseert. Elk verpakkingsontwerp draagt bij aan de kapiteinsiconografie, van hartsymbolen op olijfolieflessen tot scheepsiconen op wijnflessen. De verpakking van Johannesbrood weerspiegelt zowel de natuurlijke als architecturale erfgoed van Sipan, waardoor dit design zich onderscheidt met zijn naadloze integratie van verhaal en esthetiek.

De verpakking van Green Captain maakt gebruik van premium materialen zoals Fedrigoni-papier en folies voor een luxe uitstraling. Door gebruik te maken van geavanceerde druktechnologieën zijn levendige kleuren en scherpe details bereikt, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht op de schappen en merkherkenning.

De ontwikkeling van het project begon in Kroatië in april 2023 en werd afgerond in februari 2024. Het methodologische proces omvatte een uitgebreide merkstrategie, onderzoek naar merkverhalen, klanten en concurrenten, gevolgd door merknaamcreatie, designverkenning, prototyping en uiteindelijk drukken.

Green Captain is een bewijs van de fusie tussen traditie en moderniteit, geboren uit het verhaal van de jongste tanker kapitein ter wereld die landbouwer werd. Het project belichaamt een diepe toewijding aan het behoud van erfgoed. Het icoon van het merk, een combinatie van een blad en een verborgen schip, vertegenwoordigt het verhaal van de oprichter. Elk detail van de verpakking vertelt een verhaal. Elk element brengt hulde aan de maritieme wortels en het eilanderfgoed van het merk, van de symbolische kapiteinsmotieven op de olijfolieflessen tot de subtiele scheepsemblemen op de wijnlabels.

Dit design is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd om het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Anja Zambelli Colak
Afbeeldingscredits: Anja Zambelli Colak
Projectteamleden: Anja Zambelli Colak
Projectnaam: Green Captain
Projectklant: Zambelli Brand Design


Green Captain  IMG #2
Green Captain  IMG #3
Green Captain  IMG #4
Green Captain  IMG #5
Green Captain  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp