Bla Bla Serif: Een Eigentijds Serif Lettertype Geïnspireerd op Brutalistische Vormen

Een Type Specimen Ontworpen door Paul Robb

Inleiding:

Bla Bla Serif is een eigentijds serif lettertype dat zijn inspiratie haalt uit brutalistische vormen. Het lettertype is ontwikkeld door ontwerper Paul Robb en biedt een moderne en elegante set van glyphs. Met grote open tellers en gebogen, ronde vormen creëert Bla Bla Serif krachtige en harmonieuze vormen. Dit stijlvolle moderne lettertype is perfect voor communicatie- en brandingprojecten.

Ontwerper Paul Robb heeft zich laten inspireren door brutalistische vormen en heeft deze vertaald naar een serif lettertype. Door het bestuderen van architectonische vormen en het observeren van licht en schaduw op gebouwstructuren, heeft hij vormen geïdentificeerd die de basis vormen voor de serif van Bla Bla Serif.

De ontwikkeling van Bla Bla Serif was een uitdaging, omdat brutalisme meestal geassocieerd wordt met schreefloze lettertypen. Robb moest een compleet nieuwe benadering ontwikkelen voor een stijlvol serif lettertype. Het resultaat is een uniek lettertype dat een nieuwe taal spreekt en een frisse kijk biedt op brutalistische vormen.

Bla Bla Serif is met de hand getekend en ontwikkeld in Glyphs. Het lettertype is beschikbaar in TTF, OTF en WOFF formaten en kan worden afgedrukt op krantenpapier in CMYK.

Elk gewicht van Bla Bla Serif bevat meer dan 700 glyphs, inclusief stilistische letters en cijfers, alternatieve glyphs en optionele ligaturen. Dit uitgebreide lettertype biedt ontwerpers talloze mogelijkheden om unieke en expressieve typografie te creëren.

Het intellectuele eigendom en de auteursrechten van Bla Bla Serif behoren toe aan Paul Robb. Het lettertype is ontwikkeld in 2022 en heeft al erkenning ontvangen voor zijn creatieve en innovatieve ontwerp. Bla Bla Serif heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke combinatie van brutalistische vormen en eigentijdse elegantie is Bla Bla Serif een lettertype dat ontwerpers en merken in staat stelt om opvallende en expressieve typografie te creëren. Of het nu gaat om communicatie, branding of identiteit, Bla Bla Serif biedt een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor elk project.

Afbeelding credits: Copyright 2022 Paul Henry Robb

Intellectueel eigendom: Het auteursrecht van Bla Bla Serif behoort toe aan Paul Henry Robb, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Copyright 2022 Paul Henry Robb
Projectteamleden: Paul Henry Robb
Projectnaam: Bla Bla Serif
Projectklant: Paul Robb


Bla Bla Serif IMG #2
Bla Bla Serif IMG #3
Bla Bla Serif IMG #4
Bla Bla Serif IMG #5
Bla Bla Serif IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp