Mei Tao Wan: Een Unieke Fusie van Kunst, Architectuur en Cultuur

Chen Zilong creëert een onderscheidende visuele identiteit voor Mei Tao Wan Creative Park

In Foshan City, Guangdong Province, heeft ontwerper Chen Zilong een unieke visuele identiteit gecreëerd voor Mei Tao Wan Creative Park. De identiteit combineert architecturale elementen met de symboliek van een huis, wat resulteert in een internationale en inclusieve kunstruimte.

Chen Zilong's inspiratie voor het ontwerp kwam van de wens om een nieuwe visuele identiteit te creëren die de architecturale kenmerken van Mei Tao Wan Creative Park combineert. Het huis, dat centraal staat in het ontwerp, symboliseert de letter "M" en impliceert een internationale en inclusieve kunstruimte. De langwerpige vorm is kenmerkend voor keramische schoorstenen, een knipoog naar de rijke keramische geschiedenis van Foshan City.

Mei Tao Wan Creative Park, gelegen in Foshan City, Guangdong Province, heeft een totale geplande oppervlakte van 2 vierkante kilometer. Het park herbergt een keramiekindustrie erfgoedmuseum, een kunstgalerie, een basis voor onderwijs en onderzoek naar aardewerk, een cultureel en kunstplatform, en een internationale studio. Het is een Nationaal Cultureel Industrie Demonstratiepark.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van computerontwerp en is gedrukt door het bedrijf. De technische specificaties van het ontwerp omvatten een visitekaartje van 90mm×2mm×54mm, een stoffen tas van 380mm×100mm×320mm, en een poster van 800mm×80mm.

Chen Zilong bezocht de lokale oude gebouwen om inspiratie op te doen voor het ontwerp. Na onderzoek bleek dat het Foshan keramiekfabriekgebouw de geboorteplaats is van geschiedenis en cultuur, en dus werd het gekozen als het belangrijkste kernelement van het symbool. De sterkste erkenning en emotie van de mensen gaat uit naar het keramiekfabriekgebouw, en dus werd een getrapt huis opgenomen in het logo-ontwerp.

Het project begon in april 2022 in Foshan City, Guangdong Province, en eindigde in november 2022 op dezelfde locatie. Het onderliggende onderzoek voor het ontwerp toont aan dat Mei Taowan een internationaal cultureel en creatief industrieclustergebied is en een sleutelproject van Fo Shan City.

Chen Zilong werd geconfronteerd met creatieve, technische en onderzoeksuitdagingen tijdens het ontwerpproces. Foshan is de geboorteplaats van de Fo Shan-cultuur, met een geschiedenis van meer dan 200 jaar keramiek- en beeldhouwindustrie. Ter plaatse in het Fo Shan-gebied ontdekte hij dat de historische overblijfselen niet volledig bewaard zijn gebleven, en dat de representatieve gebouwen omringd zijn door moderne huizen. Door onderzoek en gegevensonderzoek is hij er echter in geslaagd deze architecturale structuur in het logo-ontwerp te integreren.

Mei Taowan is een eenvoudig en modieus merkimago, dat zich richt op de beginletter M van het woord "schoonheid", gecombineerd met de progressieve architecturale kenmerken van Mei Taowan. De schoorsteen die de keramiekindustrie integreert, betekent dat de ontwikkeling van Mei Taowan steeds hoger en beter wordt, en de algehele verfijnde structuur van het huis symboliseert dat Mei Taowan een gediversifieerde en driedimensionale kunstruimte is, een venster dat op de wereld gericht is.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plaats wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Zilong
Afbeeldingscredits: Image #1:Zilong Chen Image #2:Chao Yang Image #3:Zilong Chen Image #4:Chao Yang
Projectteamleden: Chen Zilong
Projectnaam: Mei Tao Wan
Projectklant: Chen Zilong


Mei Tao Wan  IMG #2
Mei Tao Wan  IMG #3
Mei Tao Wan  IMG #4
Mei Tao Wan  IMG #5
Mei Tao Wan  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp