Star Pedicle: Een harmonieus samenspel met de natuur

Ontwerper Guihua Ming creëert een unieke woonervaring

In een wereld waarin het tempo van het leven steeds sneller wordt, biedt het Star Pedicle-project van ontwerper Guihua Ming een rustgevende en natuurlijke woonervaring. Dit innovatieve interieurontwerp, geïnspireerd door de co-existentie met de natuur, is een perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit.

Guihua Ming heeft zich voor het Star Pedicle-project laten inspireren door de natuur. Het ontwerp creëert een comfortabele ruimte die doet denken aan een wandeling in een oerbos. De crèmekleurige tinten roepen het gevoel van zonneschijn op en zorgen voor een warme, comfortabele sfeer. De aqua kastpanelen en koffiekleurige kastdeuren symboliseren bladeren en takken, die in combinatie met verborgen lichtstrips de gefilterde schaduw in een bos nabootsen. Dit ontwerp roept een beeld op van zonlicht dat door zware mist en takken breekt, wat een heilig gevoel toevoegt en consumenten diep raakt.

Dit project onderscheidt zich door zijn thema van co-existentie met de natuur. Het ontwerp houdt rekening met kleur, vorm, materiaal en emotionele waarde. Het minimalistische ontwerp integreert op subtiele wijze licht, warme kleuren en materialen, terwijl de zijdelings ingevoegde zakdeuren en geïntegreerde handgrepen zorgen voor een eenvoudig, consistent visueel effect. Het resultaat is een comfortabele, ontspannen sfeer die voldoet aan de functionele eisen van een huis.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van formaldehyde zuiverende antibacteriële platen als het belangrijkste basismateriaal. Dit leidt tot een formaldehyde-uitstoot van niet meer dan 0,025mg per kubieke meter, formaldehydezuivering, bacteriële remming, schimmelbestendigheid en TVOC-zuivering. De antibacteriële houtdeeltjesplaten en het anorganische nanometer antibacteriële materiaal remmen 99 procent van de bacteriën en hebben een goede milieuprestatie. Groene technologieën zoals PET, elektrostatisch poederspuiten en bakverf met 3 primers en 2 toplagen zorgen voor een glanzende afwerking en weerstand tegen slijtage, krassen en vocht, evenals een natuurlijk maar luxueus visueel effect.

De Star Pedicle is ontworpen voor ruimtes van 200-300 vierkante meter. Het interieurontwerp omvat glazen kasten, open planken en multifunctionele lades, die zorgen voor een esthetisch aantrekkelijke en praktische indeling. De integratie van kasten, muren en deuren verbindt verschillende functionele ruimtes via niet-vaste scheidingswanden, waardoor bewoners kunnen genieten van een meer comfortabele levensstijl. De integratie van deuren en handgrepen zorgt voor een consistente stijl met een gevoel van design, en de ergonomisch ontworpen handgreeppositie is gebruiksvriendelijk.

Dit project werd ontworpen in maart 2022 in Guangzhou en gelanceerd in januari 2023 in China. Het ontwerp is gebaseerd op het idee dat inrichting niet een gewone combinatie van ruimtes of categorieën is, maar een arrangement van een hele 3D-ruimte. Het resultaat is een volledig op maat gemaakt huis dat zowel aan spirituele behoeften als aan functionele eisen voldoet.

De grootste uitdaging van dit project was het creëren van een atmosfeer van co-existentie met de natuur door middel van kleur en licht. De milieuvriendelijke materialen en het kleurenschema op basis van de oorspronkelijke textuur van de materialen geven bewoners een comfortabel gevoel alsof ze in de natuur zijn. Deels zijn de muren en kastdeuren voorzien van een bakverf met 3 primers en 2 toplagen om een metallic glans te geven en licht effectief te reflecteren voor decoratie. Het glas, metaal en verborgen lichtstrips helpen om gelaagde lichtveranderingen te realiseren, wat leidt tot een dynamische ruimte.

Als erkenning voor zijn uitmuntendheid en creatieve vindingrijkheid heeft het Star Pedicle-project de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: OppoliaHomeGroupInc.
Afbeeldingscredits: OppoliaHomeGroupInc.
Projectteamleden: OppoliaHomeGroupInc.
Projectnaam: Star Pedicle
Projectklant: OppoliaHomeGroupInc.


Star Pedicle IMG #2
Star Pedicle IMG #3
Star Pedicle IMG #4
Star Pedicle IMG #5
Star Pedicle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp