Studio by the Hill: Een harmonieuze fusie van architectuur en natuur

Een architectonisch meesterwerk van Anand Deshmukh en Chetan Lahoti

Studio by the Hill, een architectonisch kantoor ontworpen door Anand Deshmukh en Chetan Lahoti, is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samensmelten om een unieke en inspirerende werkplek te creëren. Gelegen aan de rand van een heuvel, is deze studio een experiment met nieuwe materialen en kleurenpaletten, ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te weerspiegelen en te versterken.

Het ontwerp van de studio is gebaseerd op de locatie, die de ontwerpers aantrok met zijn natuurlijke schoonheid. De ruimtes zijn zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke schoonheid van de aangrenzende heuvel te benadrukken. De kleuren en materialen zijn zorgvuldig gekozen om dit te complementeren, waardoor de natuur binnenstroomt en samensmelt met het interieur. De meeste kamers zijn naar het oosten gericht, wat zorgt voor een goede natuurlijke lichtinval en voorkomt overmatige schittering en warmte tijdens de werkuren.

De studio is gerealiseerd met behulp van een reeks innovatieve materialen en technieken. De meubels zijn gemaakt van essenhout, de vloer is van in-situ beton en de muren en plafonds zijn afgewerkt met pastelgroene kalkpleister. Daarnaast is er gebruik gemaakt van gerecyclede papieren buizen, een milieuvriendelijk materiaal, voor verschillende interventies zoals schuif- of beweegbare luiken, rugleuningen van zitplaatsen of open planken.

De entreezone in de open plattegrond wordt gekenmerkt door natuurlijke bakstenen bestrating die eindigt in een ingebouwde receptiebalie, wat een gevoel van aankomst creëert. Dezelfde bakstenen vloer loopt naadloos door naar het terras, waardoor er een verbinding ontstaat met de buitenruimte. Geperforeerde bakstenen schuifpanelen regelen de inval van zuidelijke zonnestralen in de multifunctionele ruimte die wordt gebruikt voor informele vergaderingen, brainstormsessies, eetgelegenheden enzovoort.

Het project is een experimenteel onderzoek met als doel de natuur binnen de ruimtes te laten stromen en een band te creëren tussen natuur en ruimtes. De inspiratiebron voor het ontwerp was de natuur, die de ontwerpers als de beste ontwerper beschouwen. Een diepgaande blik ontgrendelt de verbeelding en stimuleert de creativiteit.

Studio by the Hill is een prachtig voorbeeld van hoe design en natuur kunnen samensmelten om een unieke en inspirerende werkplek te creëren. De studio is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid van de omgeving en een bewijs van de innovatieve en duurzame ontwerpmogelijkheden van vandaag.

Het project, gelegen in Pune, Maharashtra, begon in juni 2020 en werd voltooid in augustus 2020. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Anand Deshmukh
Afbeeldingscredits: Image #1: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Image #2: Hemant Patil Video Credits: Anup Baheti
Projectteamleden: Ar. Anand Deshmukh Ar. Chetan Lahoti
Projectnaam: Studio by the Hill
Projectklant: Anand Deshmukh


Studio by the Hill IMG #2
Studio by the Hill IMG #3
Studio by the Hill IMG #4
Studio by the Hill IMG #5
Studio by the Hill IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp