Shuttles of Light: Een Prachtig Ontworpen Huis dat Natuurlijk Licht Omarmt

Een Unieke Residentie Ontworpen door Wang Pin-Ho en Wang Pin-Shian

Inleiding:

Shuttles of Light in Kaohsiung, Taiwan, is een vrijstaand huis dat een prachtige leefruimte creëert voor een familie van drie generaties. Het ontwerp is geïnspireerd door het ruwe uiterlijk van het huis en heeft als doel een woning te creëren waarin onbelemmerd licht aanwezig is tijdens het eten, koken en lezen. Met de behoeften van elke bewoner in gedachten is er gekozen voor ruime en praktische ruimtes, waardoor er meer vrije ruimte en natuurlijk licht is. Licht en leven stromen door elke verdieping van het huis.

De bovenste verdieping biedt een comfortabele en onafhankelijke leefruimte voor het echtpaar, met overvloedig natuurlijk licht. De ruimte stimuleert ook verbinding, waardoor het echtpaar in contact kan blijven met elkaar en de wereld om hen heen. Het tussenverdiepingniveau, dat een uitschuifbare vloer en zwevende stalen trappen heeft, fungeert als een mooie overgang tussen de bovenste en onderste verdiepingen. Het introduceert nog meer licht en creëert een gevoel van continuïteit in het hele huis.

Op de bovenverdieping heeft het slaapgedeelte zacht en rustgevend licht, waardoor er een vredige en serene sfeer ontstaat. De gang, met uitzicht op de lucht, biedt een lichte ruimte om kleding te wisselen en klaar te maken voor de dag. Op het lagere niveau bevindt zich een rustige woonkamer en een studeerkamer, beide overgoten met veel licht dankzij de hoge ramen. Tot slot verbindt het tussenverdiepingniveau en biedt het comfort, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen na een lange dag.

Het meest bijzondere materiaal dat in het ontwerp wordt gebruikt, is de lotusverf. Deze verf zorgt ervoor dat de wanden en plafond een minerale textuur krijgen na het aanbrengen ervan met een speciaal proces. Daarnaast zijn de zwevende stalen trappen een belangrijk kenmerk van het ontwerp. Ze hebben een sterke structuur en zorgen voor licht en verbinding tussen de bovenste en onderste verdiepingen.

Shuttles of Light is een zeven verdiepingen tellend huis met een binnenruimte van 413,7 vierkante meter. Het is gelegen in Taiwan en werd voltooid in september 2022.

Het ontwerp van Shuttles of Light is uniek vanwege de open ruimte en de zwevende trap, waardoor natuurlijk licht en lucht vrij kunnen stromen tussen de verschillende verdiepingen. Dit bespaart elektriciteit en vermindert de uitstoot van koolstof. Met het minimalistische ontwerpconcept biedt het ook flexibiliteit en gemakkelijk onderhoud. Het gebruik van reservoirslib, dat oorspronkelijk bestemd was voor een stortplaats, werd getransformeerd tot een waterdicht additief door middel van modificatietechnologie. Het materiaal werd vervolgens handmatig aangebracht om een natuurlijke textuur te creëren, waardoor het afval een nieuwe uitstraling krijgt in de ruimte.

Shuttles of Light heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met Shuttles of Light hebben Wang Pin-Ho en Wang Pin-Shian een prachtig ontworpen huis gecreëerd dat natuurlijk licht omarmt en een harmonieuze leefruimte biedt voor een familie van drie generaties. Het ontwerp is uniek en innovatief, met aandacht voor detail en gebruik van hoogwaardige materialen. Het resultaat is een woning die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en inspirerend.

Beeldcredits: YU-CHEN, CHAO


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WANG PIN-HO, WANG PIN-SHIAN
Afbeeldingscredits: YU-CHEN, CHAO
Projectteamleden: WANG PIN HO WANG PIN SHIAN
Projectnaam: Shuttles of Light
Projectklant: WANG PIN-HO, WANG PIN-SHIAN


Shuttles of Light IMG #2
Shuttles of Light IMG #3
Shuttles of Light IMG #4
Shuttles of Light IMG #5
Shuttles of Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp