Feng Xi Metropolis Plot 5: Een Paradisale Bestemming Mall in Xi An

Een Unieke Winkelervaring Geïnspireerd door de Monkey King

De Xi An Metropolis Mall, gelegen in Xi An, China, is een mega tuinwinkelcentrum dat een recreatieve retailplatform van 100.000 vierkante meter biedt, gericht op de jonge generatie professionals en gezinnen in Xi An. Het ontwerp, gemaakt door LnP Architects, is geïnspireerd door de opkomst van de Monkey King en biedt een avontuurlijke reis naar het westen.

Het centrale atrium van het winkelcentrum is het hoogtepunt van de ervaring. Hier bevindt zich een prachtige watertuin genaamd Elbe, die de hoofdattractie vormt. De andere twee atria zijn ontworpen als een sprookjesachtig bos en een botanische vallei, die beide uitmonden in de centrale waterval bij de hoofdingang.

De Xi An Metropolis Mall is ontworpen om een naadloze mix van natuur en technologie te bieden. Het centrale atrium is voorzien van een digitale waterval die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt en bezoekers uitnodigt om de 7 verdiepingen diep in het atrium te verkennen. Via roltrappen en glazen liften kunnen bezoekers ook het groene dak van het winkelcentrum bereiken, waar ze kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.

Om een comfortabele omgeving te creëren, is er gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën. De waterval in het atrium maakt gebruik van een watersluier systeem en de planten worden bewaterd met behulp van een nevelsproeisysteem. Het water wordt opgevangen in een reservoir dat dient als wateropslag. Het glazen dak is voorzien van speciaal glas dat de directe zonnestralen filtert en zo het binnenklimaat aangenaam houdt.

De Xi An Metropolis Mall is ontworpen met het oog op interactie en beleving. Bezoekers worden uitgenodigd om de verschillende atria te verkennen en de winkels te ontdekken die elk een eigen karakter hebben. Het winkelcentrum biedt niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te ontspannen, te genieten van culturele activiteiten en wellness.

Het project begon in september 2019 en zal begin 2022 officieel worden geopend in Xi An, China. Het is een resultaat van intensief onderzoek en samenwerking tussen de ontwerpers, interieurontwerpers en marketingspecialisten van de klant. Het doel was om een winkelcentrum te creëren dat meer is dan alleen een plek om te winkelen, maar een bestemming op zich.

De Xi An Metropolis Mall is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp en de uitstekende expertise die in het project zijn verwerkt. Het winkelcentrum biedt een unieke winkelervaring die bezoekers verwondert en inspireert.

Met de Xi An Metropolis Mall heeft LnP Architects een paradisale bestemming gecreëerd waar natuur en technologie samenkomen. Het is een plek waar bezoekers kunnen winkelen, ontspannen en genieten van een unieke ervaring. Dit winkelcentrum belooft een van de meest opvallende bezienswaardigheden te worden in Xi An, China.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LnP Architects
Afbeeldingscredits: L&P Architects
Projectteamleden: GANG LI MUENPONG SUWANKART KRIS NI KEDA YE JAENES BONG DAVID HO DACHAO QIAN XIANGKAI QIN XIUYUN JIA YANBO PENG
Projectnaam: Metropolis
Projectklant: LnP Architects


Metropolis IMG #2
Metropolis IMG #3
Metropolis IMG #4
Metropolis IMG #5
Metropolis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp