Doorbraak en Wedergeboorte: Een Unieke Culturele Ervaring in ChangSha

Een project van JSC Associates

Inleiding

ChangSha, een stad doordrenkt van geschiedenis en traditie, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan met de komst van het "Doorbraak en Wedergeboorte" project, ontworpen door JSC Associates. Dit project heeft als doel een unieke culturele ervaring te bieden, waarbij oude gebouwen worden gereconstrueerd en nieuwe impulsen worden gegeven aan de stedelijke cultuur en levensstijl. Met een focus op kunst, architectuur en innovatie, belooft dit project een ware sensatie te worden voor bezoekers van alle leeftijden.

De inspiratie voor dit project kwam voort uit het verlangen om een "Spirituele Vesting" te creëren, waarbij prachtige culturele en artistieke tentoonstellingen en activiteiten worden geïntroduceerd. Het doel is om een multidimensionale ervaring te bieden aan iedereen die hier komt, en zo de ontwikkeling van de stedelijke cultuur en mode te bevorderen. Door nieuwe impulsen van de stedelijke cultuur te injecteren in het oude stadsdeel, ontstaat er een interactie met de traditionele cultuur, wat resulteert in een impactvolle en harmonieuze fusie.

Wat dit project echt uniek maakt, is de zorgvuldige integratie met de omliggende gemeenschappen, zonder de relatie tussen de oorspronkelijke gebouwen te verstoren. Het reconstrueren van oude gebouwen is een uitdagende taak, vergelijkbaar met dansen met beperkingen. De ontwerpers van JSC Associates hebben echter met succes een unieke en geïntegreerde eenheid weten te creëren. Ze hebben bewegingsvrijheid gevonden binnen de beperkingen en hebben de kracht van het ontwerp weten te ontketenen.

De kern van het interieurontwerp is de "installatie trap". Deze trap vormt het hart van de ruimte en de ziel van de kunst. De onregelmatige geometrische lijnen verweven zich met elkaar en bieden ruimte voor communicatie en interactie. Het creëert een krachtig gevoel en geeft de ruimte een nieuwe sfeer. De combinatie van lineaire ontwerpen en de Rubiks kubus heeft een grote aantrekkingskracht en biedt eindeloze mogelijkheden. Samen met de blauwe en witte elementen tilt de hele ruimte de artistieke waarde en visuele impact naar een hoger niveau.

Met een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante meter biedt dit project een meeslepende ervaring. Het creëert progressieve ruimtelijke relaties die verschillende aantrekkingskracht hebben en biedt een platform voor culturele uitwisseling en ontwikkeling. Naast het bevorderen van communicatie en ontwikkeling op het gebied van cultuur en kunst, biedt het project ook een diversiteit aan openbare ruimtes en een gemeenschapsplatform voor jongeren. De onderhandelingsruimte is bijvoorbeeld ontworpen als een combinatie van een ontspannen boekenbar en een bar, waardoor de sfeer van vastgoedverkoop meer ontspannen wordt.

Het "Doorbraak en Wedergeboorte" project bevindt zich in ChangSha, China en werd gerealiseerd tussen augustus 2020 en november 2020. Het is een project dat de verbeelding prikkelt en de functionaliteit van de ruimte combineert met de zekerheid en voorspelbaarheid van oude gebouwen. Het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, terwijl het tegelijkertijd een vooruitstrevende en innovatieve visie biedt voor de toekomst.

Het "Doorbraak en Wedergeboorte" project van JSC Associates is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en de technische kenmerken van het ontwerp. Het project illustreert uitmuntendheid op het gebied van interieurruimte, detailhandel en tentoonstellingsontwerp, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de bezoekers.

Het "Doorbraak en Wedergeboorte" project is een ware triomf van creativiteit, technische bekwaamheid en culturele relevantie. Het belichaamt de voortdurende evolutie van de stedelijke cultuur en levensstijl, en biedt een unieke ervaring die bezoekers zal betoveren en inspireren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JSC ASSOCIATES
Afbeeldingscredits: PERCEPTRON
Projectteamleden: JSC Design Associates
Projectnaam: Breakthrough and Rebirth
Projectklant: JSC ASSOCIATES


Breakthrough and Rebirth IMG #2
Breakthrough and Rebirth IMG #3
Breakthrough and Rebirth IMG #4
Breakthrough and Rebirth IMG #5
Breakthrough and Rebirth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp