Lens en Ruimte: Een Unieke Brilwinkel met een Innovatief Ontwerp

Een Meesterwerk van Kailun Huang

Inleiding:

In de bruisende stad Hsinchu, Taiwan, bevindt zich een bijzondere brilwinkel genaamd Lens en Ruimte. Dit unieke ontwerp, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Kailun Huang, combineert kunst, architectuur en innovatie om een ruimte te creëren die een onvergetelijke ervaring biedt aan elke bezoeker.

Met behulp van uitgebreid gaas met verschillende maten gaten en een slimme herpositionering, wordt de karakteristiek van een holle lens weergegeven in het ontwerp van de architecturale wanden en het interieurplafond. Dit resulteert in verschillende effecten van helderheid en vaagheid. Door het gebruik van holle lenzen met verschillende hoeken, worden gedraaide en gekantelde beeldeffecten gepresenteerd in het plafondontwerp en de displaykasten. De eigenschap van een bolle lens, die de grootte van objecten naar wens verandert, wordt uitgedrukt op de tentoonstellingswand.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop de ontwerpelementen zijn geïnspireerd op lenzen. Door het gebruik van uitgebreid gaas en het combineren van verschillende materialen zoals glas en staal, is Lens en Ruimte erin geslaagd om een ruimte te creëren die iedereen alleen kan ervaren in deze brilwinkel. Het ontwerp is een perfecte weerspiegeling van de kenmerken van holle en bolle lenzen, waardoor een exclusieve en unieke ruimtelijke ervaring wordt gecreëerd voor de brillenproducten.

De interactie met het ontwerp is eenvoudig maar boeiend. Door de beeldeffecten van lenzen te gebruiken, wordt de aandacht van de bezoekers meteen getrokken naar de unieke presentatie van de brillen. Het ontwerp van Lens en Ruimte is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het creëert een sfeer van verwondering en nieuwsgierigheid, waardoor bezoekers worden uitgenodigd om de verschillende brillen te ontdekken en te ervaren.

Het project Lens en Ruimte werd in 2017 in Hsinchu, Taiwan gerealiseerd. Het was een uitdaging om de karakteristieken van verschillende lenzen in het ontwerp te integreren en de juiste materialen te vinden die deze kenmerken konden weerspiegelen. Kailun Huang en zijn team slaagden er echter in om deze uitdaging te overwinnen en een meesterwerk te creëren dat de grenzen van traditioneel winkelontwerp overschrijdt.

Het ontwerp van Lens en Ruimte is erkend en bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische vaardigheden en innovatie. Het ontwerp van Lens en Ruimte illustreert uitstekende expertise en introduceert positieve gevoelens van verbazing en verwondering.

Met Lens en Ruimte heeft Kailun Huang een unieke brilwinkel gecreëerd die niet alleen functioneel is, maar ook een kunstwerk op zich. Het ontwerp weerspiegelt de schoonheid en veelzijdigheid van lenzen en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Stap binnen in Lens en Ruimte en laat u betoveren door de magie van dit innovatieve ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: kailun huang
Afbeeldingscredits: Main image is Image #1: Photographer hey cheese, 2017. Optional Image #1 is Image #2: Photographer hey cheese, 2017. Optional Image #2 is Image #3: Photographer hey cheese, 2017. Optional Image #3 is Image #4: Photographer hey cheese, 2017. Optional Image #4 is Image #5: Photographer hey cheese, 2017.. Video Credits: iiiudesign, PDF Credits:iiiudesign
Projectteamleden: kai-lun Huang
Projectnaam: FVB
Projectklant: kailun huang


FVB IMG #2
FVB IMG #3
FVB IMG #4
FVB IMG #5
FVB IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp