WAT Green Urban Jungle: Een Nieuwe Definitie van Sociale Retail en Cocktailbar

Chen Lin creëert een unieke stedelijke oase met een minimalistisch ruimtelijk verhaal

In de drukte van Shanghai heeft ontwerper Chen Lin een unieke stedelijke oase gecreëerd. De WAT Green Urban Jungle is een sociale retail en cocktailbar die een minimalistisch ruimtelijk verhaal vertelt in een kleine, rechthoekige ruimte.

Geïnspireerd door de woorden van Bernard Tschumi dat architectuur niet alleen over ruimte en vorm gaat, maar ook over gebeurtenis, actie en wat er in de ruimte gebeurt, heeft Lin een groene jungle gecreëerd die vol is van de geest van urbanisme. De ontwerper heeft de grenzen, schaal en functie van de kleine ruimte herdefinieerd met een ingetogen maar evenwichtig ontwerp.

De WAT Green Urban Jungle is een plek voor de jongere generatie. De rechthoekige ruimte is volledig bekleed met groene terrazzo tegels. Een langgerekte toonbank met een roterende band vol cocktaildranken neemt letterlijk het middelpunt van het podium in, compleet met een hangend elektronisch berichtenbord dat de contouren volgt. Grote ramen aan de straatzijde laten overvloedig daglicht binnen en bieden ook een zitgedeelte met een toonbank en zeven krukken.

De uitdaging bij de realisatie van dit ontwerp was het gebruik van terrazzo, een zwaar materiaal dat voornamelijk op de grond wordt gebruikt, zowel op het plafond als op de muur. Na vele tests kon een terrazzo in drie lagen van dezelfde dikte worden gesneden en deze lagen konden aan de hele ruimte worden bevestigd.

De stijl van de WAT Green Urban Jungle verandert van dag naar nacht. Overdag worden er WAT-producten en randapparatuur verkocht om de druk van de huur te verlichten en mensen een ontspannen en aangenaam gevoel te geven. 's Avonds transformeert de bar de sfeer om klanten op te winden. Het materiaal, de kleur en de stijl van de zachte outfit op het zicht werden gekozen als celadon terrazzo en sneeuwvlok metalen plaat. Verlichting, muziek en wijnversiering worden gebruikt om verschillende bedrijfsuren te onderscheiden.

De WAT Green Urban Jungle is gelegen aan de Julu Road in het district Jing'an in Shanghai, China. Het project begon in januari 2021 en werd voltooid in juli 2021. Het ontwerp won de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Lin
Afbeeldingscredits: Photographer Runzi Zhu, all images, 2021
Projectteamleden: Principle Architect: Chen Lin Project Architect: Zixiang Feng Design Team Member: Zijie Xu
Projectnaam: WAT Green Urban Jungle
Projectklant: Chen Lin


WAT Green Urban Jungle IMG #2
WAT Green Urban Jungle IMG #3
WAT Green Urban Jungle IMG #4
WAT Green Urban Jungle IMG #5
WAT Green Urban Jungle IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp