Kanglaibo: Een Resort Hotel met Hakka Cultuur

Een uniek ontwerp dat de Hakka-cultuur combineert met moderne luxe

Legang Sun Sun, een gerenommeerde ontwerper, heeft met Kanglaibo een resort hotel gecreëerd dat de rijke tradities van de Hakka-cultuur combineert met moderne luxe. Gelegen in het Baianshan National Forest Park in de provincie Jiangxi, China, biedt dit hotel een unieke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning en culturele verrijking.

Geïnspireerd door de Hakka-cultuur in de omgeving van het hotel, heeft Legang Sun Sun gekozen voor een uniek vierkant gebouw dat kenmerkend is voor de Hakka-architectuur. Lokale stenen en keramiek zijn gebruikt om een afgesloten ruimte in de lobby te creëren, terwijl traditionele Hakka houtsnijwerken en watergraansteen de hotelkamers en openbare ruimtes sieren, waardoor een unieke sfeer ontstaat die de lokale identiteit weerspiegelt.

Wat Kanglaibo echt onderscheidt, is de integratie van de lokale geothermische hulpbronnen. Elk gastenverblijf en de openbare baden zijn uitgerust met een eigen warmwaterbron. Door middel van een geavanceerd temperatuurregelsysteem wordt het natuurlijke warmwater efficiënt gebruikt, terwijl de gasten kunnen genieten van de geneugten van een ontspannend bad.

Het hotel is ontworpen als een enkelvoudig gebouw met 19 verdiepingen en een totale oppervlakte van 16.000 vierkante meter. De functionele indeling is verticaal georiënteerd, met de begane grond die de ontvangsthal, de receptie, de lobbybar en het ontbijtrestaurant herbergt. De volgende verdiepingen bieden ruimte aan diverse eetgelegenheden, een grote banketzaal, een multifunctionele zaal en conferentieruimtes. Vanaf de vijfde verdieping tot de negentiende verdieping bevinden zich de gastenkamers en luxe suites.

Om de ruimte tot leven te brengen, heeft Legang Sun Sun een uniek verlichtingssysteem ontworpen. Een kubusvormige watervalchandelier in het midden van de lobby, gestroomlijnde kroonluchters in de gangen en artistieke lampen in verschillende ruimtes vormen de visuele focus van het hotel en creëren een gevoel van diepte en dimensie.

Kanglaibo is een ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Door het gebruik van lokale materialen en het efficiënte gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals de geothermische warmtebronnen, draagt het hotel bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Met zijn unieke combinatie van Hakka-cultuur, moderne luxe en duurzaamheid is Kanglaibo een ware oase van rust en culturele verrijking. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp bekroond is met de prestigieuze Golden A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Kanglaibo is een voorbeeld van excellentie en innovatie in de wereld van design en architectuur.

Afbeeldingscredits: Alan Tan

Auteursrechten: Shenzhen 9tang Design Institute, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Legang Sun, Songtao Meng, Xiaoxue Ai
Afbeeldingscredits: Alan Tan
Projectteamleden: Legang Sun, Songtao Meng, Xiaoxue Ai, Yifeng Wang
Projectnaam: Kanglaibo
Projectklant: Legang Sun, Songtao Meng, Xiaoxue Ai


Kanglaibo IMG #2
Kanglaibo IMG #3
Kanglaibo IMG #4
Kanglaibo IMG #5
Kanglaibo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp