R Space: Innovatieve Werkplek van de Toekomst

Ontwerper Ruixiang Zhao creëert een harmonieuze kantooromgeving

De R Space, ontworpen door Ruixiang Zhao, is een toonbeeld van een gedeelde werkplek die functionaliteit en privacy harmonieus combineert.

In de bruisende Hongkou-wijk van Shanghai heeft Ruixiang Zhao een kantoorruimte van 3600 vierkante meter getransformeerd tot een eclectische en moderne werkplek. De R Space, voltooid in 2021, is een plek waar bedrijven van diverse aard samenkomen in een flexibele, maar toch privé werkomgeving. Het ontwerp van Zhao is geïnspireerd door de behoefte aan samenwerking en onafhankelijkheid binnen de hedendaagse kantoorcultuur.

De binnenkant van het project kenmerkt zich door een kleurenpalet van voornamelijk gebroken wit, aangevuld met zachte, diepe blauwtinten en houtaccenten. Deze keuze zorgt voor een serieuze werksfeer zonder dat het saai wordt. De ruimte is verrijkt met natuurlijk licht en weelderig groen, wat bijdraagt aan een ecologisch symbiotische ervaring. Materialen zoals houtfineer en gedeeltelijk staalfineer worden strategisch ingezet om een gevoel van natuurlijke orde en schoonheid te creëren.

De indeling van de R Space is zorgvuldig ontworpen om een naadloze integratie van binnenbeplanting en kantooromgeving te bewerkstelligen. Dit resulteert in een sfeer die zowel modern als zacht is. In de gangen creëert weelderig groen muurdecoraties die de ruimte omhullen met een groene oase. Verschillende planten dragen bij aan een comfortabele en natuurlijke ambiance, wat de luchtkwaliteit en de tevredenheid van de gebruikers ten goede komt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de R Space lagen in het waarborgen van de onafhankelijkheid en privacy van de verschillende kantoortypes. Houten boxstructuren maximaliseren de ruimte en zorgen voor flexibiliteit. Een marmeren receptiebalie en een scheidingswand van doorschijnende glasblokken gecombineerd met houten panelen vormen de blikvangers van de entree.

De intelligente elektriciteitssystemen in de R Space passen de verlichting en airconditioning automatisch aan op basis van menselijke activiteit, wat bijdraagt aan een moderne, efficiënte en milieuvriendelijke kantoorbeleving. Dit project is niet alleen een werkplek, maar ook een plek waar gebruikers hun comfort kunnen vinden en ideeën kunnen delen. Het is een ruimte waar grenzen er zijn om doorbroken te worden en waar samenwerking en individuele werkzaamheden hand in hand gaan.

Deze innovatieve benadering van kantoorontwerp heeft de R Space een Bronzen A' Design Award opgeleverd in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Een erkenning voor ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid uitstralen en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: UPPER DESIGN
Afbeeldingscredits: UPPER DESIGN
Projectteamleden: Ruixiang Zhao
Projectnaam: R Space
Projectklant: Upper Design


R Space  IMG #2
R Space  IMG #3
R Space  IMG #4
R Space  IMG #5
R Space  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp