Shan Club Art Collection: Een Artistieke Ruimte die Grenzen Doorbreekt

Een Ontwerp van Yongqiang Yi - 5 Plus 2 Studio

Inleiding:

De Shan Club Art Collection, ontworpen door Yongqiang Yi van 5 Plus 2 Studio, is een unieke en inspirerende ruimte die bewust breekt met de traditionele indeling. Met een doelgerichte houding, een vrije emotionele uitstraling, elegante vormgeving en diverse expressiemogelijkheden, creëert dit project een nieuw artistiek landschap.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp komen tot uiting in de ruimtelijke indeling. De ontwerper verdeelt de ruimte in twee gebieden en creëert een stereoscopische coördinatie tussen de trap en de vloer. Hierdoor wordt de hele ruimte geactiveerd door een botsing van verschillende materialen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de functionele indeling van de ruimte, waarbij een combinatie van ruimte en landschap wordt gerealiseerd. Dit zorgt voor een levendige sfeer met natuurlijke objecten en een interactie tussen de ruimte en ornamenten.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals geïntegreerd terrazzo en roestig ijzer, om de natuurlijke uitstraling te benadrukken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zorgvuldig geplaatste verlichting en gedetailleerde afwerking om de ruimtelijke expressie te versterken. Het industriële karakter van het ontwerp komt tot uiting in het zichtbare dak en de speciale metalen staven, die samen een coherent ontwerptaal vormen.

Met een oppervlakte van 780 vierkante meter biedt de Shan Club Art Collection een unieke ervaring voor bezoekers. Het ontwerp is gerealiseerd tussen augustus 2018 en augustus 2020 in Zhaoqing.

De interactie binnen de ruimte is gebaseerd op het ontwerpfilosofie van beweging en stilstand. Er is een redelijke interactie gecreëerd binnen de ruimte, waarbij beweging en stilstand van elkaar gescheiden zijn.

Het ontwerp van de Shan Club Art Collection is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve karakter en de uitmuntendheid van het ontwerp, dat zowel technisch als artistiek op hoog niveau is.

De Shan Club Art Collection is een inspirerende en unieke ruimte die de grenzen van traditioneel ontwerp doorbreekt. Met zijn doelgerichte houding, vrije emotionele uitstraling en diverse expressiemogelijkheden, biedt dit ontwerp een nieuwe en verfrissende ervaring voor bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 5+2 STUDIO
Afbeeldingscredits: 5+2 STUDIO
Projectteamleden: Designer:Yongqiang Yi Design Company:5 Plus 2 Studio
Projectnaam: Shan Art Collection Club
Projectklant: 5+2 STUDIO


Shan Art Collection Club IMG #2
Shan Art Collection Club IMG #3
Shan Art Collection Club IMG #4
Shan Art Collection Club IMG #5
Shan Art Collection Club IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp