Lexington Hill Sai Ying Pun: Een Sophisticated Appartement met een Eigentijdse Stijl

Een Ontwerp van Stephen Yuen

Eigentijds wonen in een drukke stad kan een uitdaging zijn, vooral als je te maken hebt met een beperkte vloeroppervlakte. Maar het appartement in Lexington Hill Sai Ying Pun, ontworpen door Stephen Yuen van Olezo Design Limited, bewijst dat je met slimme interieurontwerptrucs een gevoel van ruimtelijkheid kunt creëren, zelfs in een appartement van minder dan 800 vierkante voet.

Het appartement, eigendom van een jong stel, was toe aan een transformatie om meer ruimte te creëren en een moderne, eigentijdse stijl te omarmen. Stephen Yuen en zijn team werden ingeschakeld om deze uitdaging aan te gaan. Het resultaat is een verfijnd interieurontwerp dat perfect past bij het drukke stadsleven van de eigenaren.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is het gebruik van een donker kleurenpalet. Hoewel de eigenaren specifiek om een donkere sfeer vroegen, heeft Yuen ervoor gezorgd dat het appartement niet somber en druk aanvoelt. In plaats daarvan heeft hij de rechthoekige woon- en eetkamer ingericht met grijstinten en donker hout, wat een eigentijdse uitstraling geeft.

De ruimte is opgedeeld in twee duidelijke gebieden door middel van slim geplaatst meubilair. De lounge wordt gedefinieerd door een ruime grijze bank en een houten tv-meubel, terwijl het eetgedeelte wordt gekenmerkt door witte vloer-tot-plafond opbergruimte. Deze indeling zorgt voor een goede flow en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Het ontwerpteam, bestaande uit Stephen Yuen als creatief directeur, Donald Nagn als 3D-ontwerper, Ricky Cheung als ontwerper en Alan Shum als projectmanager, heeft samengewerkt om dit verfijnde appartement te realiseren. Hun expertise en oog voor detail hebben bijgedragen aan het succes van het project.

Het Lexington Hill Sai Ying Pun-appartement heeft niet alleen indruk gemaakt op de eigenaren, maar ook op de ontwerpwereld. Het is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het appartement wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Het Lexington Hill Sai Ying Pun-appartement is een inspirerend voorbeeld van hoe een slim interieurontwerp een gevoel van ruimtelijkheid en eigentijdse stijl kan creëren, zelfs in een beperkte ruimte. Met het donkere kleurenpalet en de doordachte indeling is dit appartement een ware oase van rust in het bruisende stadsleven van Hong Kong.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: STEPHEN YUEN
Afbeeldingscredits: STEPHEN YUEN
Projectteamleden: Creative Director: Stephen Yuen Design Director: Stephen Yuen 3D Designer: Donald Nagn Designer: Ricky Cheung Project Manager: Alan Shum
Projectnaam: Lexington Hill Sai Ying Pun
Projectklant: STEPHEN YUEN


Lexington Hill Sai Ying Pun IMG #2
Lexington Hill Sai Ying Pun IMG #3
Lexington Hill Sai Ying Pun IMG #4
Lexington Hill Sai Ying Pun IMG #5
Lexington Hill Sai Ying Pun IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp