Sanjiao Eco Island: Een Pionier in Duurzaam Toerisme

Een Uniek Eiland voor een Onvergetelijke Ervaring

Hoe creëer je een architectuur die een sterke identiteit biedt aan China's eerste onbewoonde eiland dat uitsluitend ontwikkeld wordt voor toeristische doeleinden? Hoe integreer je 100.000 m² bebouwd gebied in de ongerepte omgeving van het eiland? Het antwoord ligt in de duurzame architecturale strategieën van het Sanjiao Eco Island-project, dat gasten meeneemt op een reis van onderdompeling en educatie.

Als China's eerste onbewoonde eiland dat ontwikkeld wordt tot een geïntegreerde toeristische bestemming, streeft Sanjiao ernaar innovatieve en baanbrekende normen te stellen voor de duurzame ontwikkeling van maritieme toeristische hulpbronnen. Het eiland biedt een unieke kans om het te positioneren als een ultieme locatie voor maritieme educatie. De entertainment- en vrijetijdselementen, zoals een vierseizoenenwaterpark, een zeilschool en een natuurreservaat, zorgen ervoor dat het eiland het hele jaar door een toeristische bestemming is.

De ontwikkeling van het 90 hectare grote eiland zal plaatsvinden over een periode van vijf tot tien jaar. Het project omvat een evenwichtige mix van accommodaties, winkels en openbare voorzieningen. NDA Group, het ontwerpteam achter Sanjiao Eco Island, heeft acht themagebieden gepland. Deze gebieden bieden een verscheidenheid aan activiteiten en sporten die samen een ononderbroken ervaring van 3 km rondom het eiland creëren. Daarnaast worden alleen groene voertuigen toegestaan, zodat bezoekers hun dagelijkse leven achter zich kunnen laten en het eiland en de omliggende oceaan kunnen verkennen in een vredige omgeving.

De masterplanning van Sanjiao Eco Island omvat de creatie van acht verschillende zones met elk een eigen karakter, activiteiten en ervaringen. Deze zones zijn afgeleid van de unieke kenmerken van het bestaande terrein en vormen samen een sterke ecologische thema. Hangende tuinen, een stralende baai, een drijvende stad, een maanmeer, een tropische utopie en Eden Cove zijn enkele van de betoverende zones die bezoekers kunnen verkennen.

Om een sterke identiteit aan het eiland te geven en tegelijkertijd het ecologische thema te benadrukken, heeft het ontwerpteam van Sanjiao Eco Island verschillende duurzame architecturale strategieën toegepast. De focus ligt op het creëren van unieke accommodatie-ervaringen die de gemiddelde verblijfsduur en het aantal terugkerende bezoekers verhogen. Denk aan een museumhotel verscholen in de tropische heuvels, een lagunehotel met een eigen duikbad en een resort met een vluchtthema dat zich bovenop het minst toegankelijke deel van het eiland bevindt. Door het gebruik van steen en groen als belangrijkste materialen worden de gebouwen organisch geïntegreerd in de unieke omgeving van het eiland.

Sanjiao Eco Island is niet alleen een toeristische bestemming, maar ook een pionier op het gebied van duurzaam toerisme. Het project is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Stadsplanning en Stedelijk Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve karakter, de technische kwaliteiten en artistieke vaardigheden van het ontwerp. Sanjiao Eco Island belichaamt de visie van een duurzame toekomst voor maritiem toerisme en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring op een unieke locatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: NDA Group
Afbeeldingscredits: NDA Group
Projectteamleden: Design Director: Emmanuel Delarue Design team: Aaron Chen, Alex Marcean, Ariel Hovav, David Bedjai, Dido Wang, George Huang, Junzhuang Li, Lei Wang, Xiaoying Zhang
Projectnaam: Sanjiao Eco Island
Projectklant: NDA Group


Sanjiao Eco Island  IMG #2
Sanjiao Eco Island  IMG #3
Sanjiao Eco Island  IMG #4
Sanjiao Eco Island  IMG #5
Sanjiao Eco Island  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp