Chengdu Hyperlane Park: De Toekomst van Gemengde Ontwikkeling

Een Innovatieve Architectonische Benadering van Aedas

De Chengdu Hyperlane Park, ontworpen door Aedas, is een voorbeeld van hoe architectuur kan evolueren om de veranderende samenleving en technologie te accommoderen. Deze 2,4 km lange ontwikkeling biedt een mix van sociale, retail en creatieve ruimtes, geïnspireerd door muzikale ritmes en geluiden.

De internetrevolutie en de coronapandemie hebben een enorme verandering teweeggebracht in werk, vrije tijd, communicatie en reizen. Met de opkomst van technologie komen drastische veranderingen in de houding van de samenleving en de architectuur moet evolueren om deze veranderingen te accommoderen. In samenwerking met ASPECT en BPI heeft Aedas de Chengdu Hyperlane Park ontworpen, een 2,4 km lange ontwikkeling vol sociale, retail en creatieve ruimtes - de toekomst van gemengde ontwikkeling.

Chengdu Hyperlane Park is gelegen nabij een conservatoriumcampus ten noorden ervan. Residentiële en educatieve ontwikkelingen omhullen de omliggende buurt. Geïnspireerd door syllabische ritmes en geluiden, bevordert het ontwerpteam dit muzikale motief door zes verschillende groepen van architecturale vormen en gevellijnen. De vloeiende indeling van het ontwerp geeft het gebouw eenheid met zijn omringende texturen om de harmonieuze mix van het project met zijn gemeenschap te benadrukken.

De beweging van het project overstijgt het gevelontwerp. De rondingen van de gevel kijken uit op de buurt van de ontwikkeling en zijn verbonden door verticale metalen elementen. Het hoofdgedeelte van de ontwikkeling is toegewezen aan een verscheidenheid aan bedrijven en functies zoals retail, residentieel en creatieve ruimte. De creatieve ruimte kan worden omgevormd tot skateparken, interactieve kunstinstallaties of performance ruimte die aantrekkelijk is voor mensen van alle leeftijden om de openbare groene corridor te verrijken.

De Hyperlane Park bestaat uit 12 percelen, verspreid over de luchttuin corridor, met uitzicht op de stad en de ingangen van het project. Ontworpen als een 2,4 km lange continue stedelijke landschapscorridor, is de luchtwandelweg een vrijetijdsruimte die een live-werk dynamiek bevordert. Het project ligt nabij een muziekconservatorium. Geïnspireerd door syllabische ritmes en geluiden, bevordert het ontwerp dit muzikale motief door zes verschillende groepen van architecturale vormen. De vloeiende indeling van het ontwerp geeft het gebouw eenheid met zijn omringende texturen om de harmonieuze mix van het project met zijn gemeenschap te benadrukken.

Dit ontwerp werd bekroond met de Platinum A' City Planning and Urban Design Award in 2023. De Platinum A' Design Award erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genie tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Toegekend aan de bepalende esthetiek van een tijdperk, bevorderen ze de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen ze transcendentale uitmuntendheid en maken ze de wereld een betere plaats.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aedas
Afbeeldingscredits: Image #1: Aedas Image #2: Aedas Image #3: Aedas Image #4: Aedas Image #5: Aedas
Projectteamleden: Designer: Dr. Andy Wen Designer: Dongwei Wang
Projectnaam: Chengdu Hyperlane Park
Projectklant: Aedas


Chengdu Hyperlane Park IMG #2
Chengdu Hyperlane Park IMG #3
Chengdu Hyperlane Park IMG #4
Chengdu Hyperlane Park IMG #5
Chengdu Hyperlane Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp