De Storyteller: Een Meesterwerk van Design en Whiskey Beleving

Ontwerpers Tiago Russo en Katia Martins presenteren een unieke whiskey-ervaring

In een wereld waar design en beleving steeds meer samensmelten, presenteren ontwerpers Tiago Russo en Katia Martins een unieke interpretatie van deze trend. Met hun ontwerp 'The Storyteller' hebben zij een exclusieve whiskey-ervaring gecreëerd die de grenzen van traditioneel productontwerp overschrijdt.

De Storyteller is meer dan een verzamelobject of een staaltje van visionair design. Het vertegenwoordigt een authentiek stuk Ierse geschiedenis. Geïnspireerd door de traditie van de voorouders van de directeur, die de verhalenvertellers van het land waren, reizend van stad tot stad om het nieuws over het eiland te verspreiden, is dit een betekenisvolle, persoonlijke kijk op een whiskey-ervaring die samensmelt met design om een moment in de geschiedenis te creëren.

Het ontwerp van de Storyteller is uniek en onderscheidt zich van andere whiskey-verpakkingen. Het is een ultra-zeldzame whiskey die wordt gepresenteerd in een doorzichtige display die volledig gericht is op de fles, zonder verdere afleiding. Het is een 360-graden ontwerp dat de details van de fles en de doos omvat en samenvoegt: een samenspel van hoeken die de display en het basisboekje verheffen terwijl alle andere geheimen volledig verborgen blijven.

De fles van de Storyteller is een samenspel van oppervlakken en geometrieën waarbij de ene helft volledig gematteerd is en de andere helft, licht verzonken, volledig helder is, waardoor de whiskey in al zijn glorie wordt onthuld. Dit zorgt voor een visueel spel waarbij de tinten van de whiskey en het goud over de fles langzaam worden onthuld bij het bekijken vanuit elke hoek. De doos, daarentegen, presenteert op het eerste gezicht een verticale vorm, met alle accessoires verborgen zodat de fles het middelpunt van de aandacht blijft.

De uitdaging bij het ontwikkelen van de Storyteller was de combinatie van verschillende materialen en slots die een illusie-effect konden creëren voor zowel de fles als het boekje. Als een zeer bijzonder glazen vat, vol met ingewikkelde details en afwerkingen, moest de standaard ook het conventionele uitdagen, door het maximaliseren van de manier waarop de fles, sluiting en details worden benadrukt door de ervaringsdoos, waarbij de interactie een moment van ontdekking blijft in plaats van een product dat elke enkele functie weggeeft.

De Storyteller is ontworpen om een verhoogde, meeslepende en persoonlijke ervaring te worden, door een vat dat in de hand moet worden gehouden, volledig gewaardeerd bij het kijken en hanteren, het voelen van de gematteerde en heldere texturen, de gouden randen en knurl, en uiteindelijk de obsidiaan details van de sluiting, in wat een volledig zintuiglijke en ervaringsgerichte flesontwerp is. Alle overige accessoires zijn verborgen in het zicht, en alleen toegankelijk vanuit verschillende assen van de doos, alleen om de ultieme meeslepende ervaring te onthullen door volledig de geheimen te verkennen die de Storyteller te bieden heeft.

Deze unieke benadering van productontwerp heeft de Storyteller een Platinum A' Packaging Design Award opgeleverd in 2023, een erkenning voor wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die professionaliteit, genie tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tiago Russo
Afbeeldingscredits: The Craft Irish Whiskey Co.
Projectteamleden: Tiago Russo Katia Martins
Projectnaam: The Storyteller
Projectklant: Tiago Russo


The Storyteller IMG #2
The Storyteller IMG #3
The Storyteller IMG #4
The Storyteller IMG #5
The Storyteller IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp