Luckin 2.0: Een Nieuwe Kijk op Drip Coffee Verpakking

Een Verfijnde en Milieuvriendelijke Benadering van Koffie

De nieuwe serie Luckin Drip Coffee is geïnspireerd op verschillende koffiebonen uit verschillende regio's. Er zijn 5 verschillende varianten met unieke smaken en aroma's. Om een specifiek beeld aan de consumenten te geven, hebben we de herkomst van Afrika, Yun Nan China en meer geïllustreerd op de verpakking. Lokale planten en dieren worden afgebeeld om een milieuvriendelijke scène in het hoofd van de consumenten te creëren. Er zijn 5 heldere kleurenschema's zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat de producten opvallen in het schap.

Deze 5 nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van de eerste generatie van 10 dozen met verschillende bonen. De 5 best verkopende varianten zijn geüpgraded om een tweede generatie te lanceren. Samen met een gedetailleerde illustratie is elke doos voorzien van eenvoudige informatie. Aangezien de consumenten voornamelijk jong zijn, is er gekozen voor een directe en professionele lay-out in plaats van veel overdreven slogans. Al met al zijn de 5 nieuwe koffievarianten opvallend en jeugdig.

De verpakkingen worden vervaardigd met behulp van vierkleurendruk. Het logo wordt in matzwart op de verpakking gestempeld en er wordt gebruik gemaakt van een matte zilveren label.

De nieuwe 2.0 serie van Luckin Coffee heeft een sterke visuele expressie. In tegenstelling tot de zwarte, witte en grijze tinten van de 1.0 serie, maakt de 2.0 serie gebruik van felle kleuren om het beeld weer te geven. Door het gebruik van verschillende kleuren kunnen de verschillende varianten effectief van elkaar worden onderscheiden en wordt de sfeer van de serieproducten versterkt.

Het project duurde 2 maanden en werd ontworpen in Shenzhen.

De nieuwe 2.0 serie van Luckin Coffee is ontworpen met het oog op de opkomende trend van thuisconsumptie. Naast de interne emotionele communicatie is de verpakking ook een belangrijk onderdeel van het imago. De nieuwe serie behoudt de oorspronkelijke informatie-indeling van de verpakking om het vertrouwde gevoel bij de consument te behouden. De verpakking is gericht op sterke visuele expressie, met 5 verschillende koffievarianten die visueel op elkaar aansluiten en elk een eigen persoonlijkheid hebben.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van de nieuwe verpakking was het versterken van de visuele persoonlijkheid van de hangende oor koffievarianten, terwijl de basisregels van het visuele ontwerp behouden bleven. Daarnaast lag de focus op de productkenmerken van online verkoopkanalen.

De top vijf koffiebonen van Luckin Coffee uit de eerste generatie zijn geüpgraded naar de tweede generatie, waarbij een specifiek beeld aan de consumenten wordt gegeven. Luckin Coffee toont de herkomst van Afrika, Yunnan (China) en andere koffieproducerende gebieden op de verpakking. Lokale planten en dieren worden afgebeeld als milieuvriendelijke scènes in de ogen van de consumenten. De nieuwe 2.0 serie behoudt de oorspronkelijke informatie-indeling van de verpakking en behoudt daarmee de vertrouwdheid van de consumenten met dit product.

Deze ontwerpwedstrijd heeft de nieuwe 2.0 serie van Luckin Coffee bekroond met een Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. De 2.0 serie van Luckin Coffee wordt geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het ontwerp straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De auteursrechten van dit ontwerp behoren toe aan Tiger Pan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIGER PAN
Afbeeldingscredits: Tiger Pan
Projectteamleden: Chief Designer: Tiger Pan Assistant Designer: Xuedan Xia Assistant Designer: Zhiyi Jiang Technical Support: Zhangkun Xie Technical Support: Miaorong Lu illustrator: Ping Yi Project Manager: Lei Peng
Projectnaam: Luckin 2.0
Projectklant: TIGER PAN


Luckin 2.0 IMG #2
Luckin 2.0 IMG #3
Luckin 2.0 IMG #4
Luckin 2.0 IMG #5
Luckin 2.0 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp