De Smaak van Erfgoed: Een Uniek Verpakkingsontwerp dat de Cultuur van Maleisië Vier

Een eerbetoon aan de rijke culturele erfenis van Maleisië

Als het gaat om het behouden van cultureel erfgoed, kunnen verpakkingen een krachtig medium zijn. Het verpakkingsontwerp "De Smaak van Erfgoed" is een eerbetoon aan de diverse en rijke culturele tradities van Maleisië. Ontworpen door Shawn Goh Chin Siang, is dit unieke ontwerp een perfecte combinatie van kunst, cultuur en koffie.

Maleisië, een land dat bekend staat om zijn diverse etnische groepen en rijke culturele tradities, heeft een schat aan erfgoed dat dreigt te verdwijnen. Het verpakkingsontwerp "De Smaak van Erfgoed" is een poging om deze waardevolle culturele erfenis te behouden en te vieren. Het ontwerp is geïnspireerd op de unieke smaken van Maleisië en de drie belangrijkste etnische groepen: Chinees, Indiaas en Maleis.

Wat dit verpakkingsontwerp zo bijzonder maakt, is de manier waarop het de culturele tradities van elke etnische groep weerspiegelt. Elk van de drie verpakkingen toont een ander cultureel symbool: de Peking Opera voor de Chinese cultuur, de pauw voor de Indiase cultuur en Wayang kulit voor de Maleise cultuur. Deze symbolen worden gecombineerd met de unieke Maleisische batikpatronen om een ​​verpakking te creëren die zowel authentiek als eigentijds is.

Het verpakkingsontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen om de kwaliteit van de koffie te behouden. De buitenverpakking is gemaakt van mat aluminiumfolie, terwijl de binnenverpakking is gemaakt van glanzend aluminiumfolie om de aroma's te behouden en te beschermen tegen direct zonlicht. Met een netto gewicht van 450 gram biedt elke verpakking voldoende koffie om van te genieten.

Het doel van dit verpakkingsontwerp is niet alleen om de smaak van Maleisië te vangen, maar ook om de lokale cultuur te promoten. Het is een samenwerking tussen het bedrijf en het Pulau Langkawi Tourism Bureau, met als doel het bevorderen van het toerisme en het bekend maken van de prachtige plekken in Maleisië. Door dit aromatische lokale product te introduceren op internationale markten, hoopt de ontwerper dat meer mensen geïnteresseerd raken in Maleisische kunst en cultuur.

Het verpakkingsontwerp "De Smaak van Erfgoed" is een bekroond ontwerp dat de aandacht heeft getrokken van de internationale designgemeenschap. Het heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheden die in dit ontwerp zijn verwerkt.

Met "De Smaak van Erfgoed" wordt niet alleen de smaak van Maleisië gevierd, maar ook de rijke culturele erfenis van het land. Het is een eerbetoon aan de diversiteit en het erfgoed van Maleisië, verpakt in een uniek en prachtig ontwerp. Dit verpakkingsontwerp is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het behoud en de viering van cultureel erfgoed.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shawn Goh Chin Siang
Afbeeldingscredits: Image #1: Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd., 2020. Image #2: Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd., 2020. Image #3: Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd., 2020. Image #4: Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd., 2020. Image #5: Shawn Goh Design Lab. Sdn Bhd., 2020.
Projectteamleden: Creative Director : Shawn Goh Copywriter : Eric Liyao Packaging :Jayce Hee
Projectnaam: The Taste of Heritage
Projectklant: Shawn Goh Chin Siang


The Taste of Heritage IMG #2
The Taste of Heritage IMG #3
The Taste of Heritage IMG #4
The Taste of Heritage IMG #5
The Taste of Heritage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp