Mingluye: Innovatieve Baijiu-verpakking geïnspireerd door mungbonen

Een blik op het unieke ontwerp en de kenmerken van Mingluye

Inleiding:

Mingluye is een opvallende baijiu-verpakking die is ontworpen door Wen Liu, Bo Zheng en Weijie Kang. Geïnspireerd door mungbonen, heeft dit innovatieve ontwerp de aandacht getrokken van zowel designliefhebbers als baijiu-liefhebbers. Laten we eens kijken naar de unieke eigenschappen en het ontwerp van Mingluye.

Body:

Het ontwerp van Mingluye is gebaseerd op de vorm van mungbonen, de belangrijkste grondstof voor het maken van baijiu. Mungbonen worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt vanwege hun hittebestrijdende en ontgiftende eigenschappen. Het ontwerpteam heeft de bionische ontwerpbenadering toegepast om de natuurlijke ecologie van de fles te benadrukken. De witte verticale strepen op de fles zijn geïnspireerd op de kiem van de mungbonen en symboliseren een nieuw leven.

Mingluye is een "Minglu-smaak" baijiu die wordt geproduceerd door Anhui Mingguang Liquor Industry Co., Ltd. met behulp van het oude ambacht uit de Zuidelijke Song-dynastie en mungbonen als belangrijkste grondstof. Dit maakt het uniek in vergelijking met andere baijiu-varianten.

Het ontwerp van Mingluye maakt gebruik van verschillende materialen en technieken om een visueel aantrekkelijke verpakking te creëren. De flesdop is gemaakt van natuurlijk plastic met een aardetextuur. De reliëfstructuur op het fleslichaam is gebaseerd op mungbonenbladeren, stelen en vruchten. De productnaam wordt weergegeven op een kristalheldere lijmkaart, die een uniek visueel symbool van het product is. De doos is gemaakt van speciaal papier en heeft een bronzen en reliëf afwerking.

Conclusie:

Mingluye is een opvallend voorbeeld van innovatieve baijiu-verpakking. Het ontwerp, geïnspireerd door mungbonen, combineert natuurlijke elementen met moderne technieken om een unieke visuele esthetiek te creëren. Door te breken met traditionele verpakkingsvormen, laat Mingluye zien dat baijiu-verpakkingen zowel esthetisch aantrekkelijk als milieuvriendelijk kunnen zijn. Dit ontwerp is een ware blikvanger en een must-have voor liefhebbers van baijiu en designliefhebbers.

Tags: Mingguang Liquor, Baijiu, Baijiu-verpakking, Mingluye

Designers: Wen Liu, Bo Zheng, Weijie Kang

Designlocatie en tijdsbestek: Het project begon in september 2019 in Shenzhen, China en werd voltooid in januari 2020, ook in Shenzhen, China.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Mingluye is erkend voor het integreren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wen Liu
Afbeeldingscredits: Wen Liu
Projectteamleden: Designer: Wen Liu Designer: Bo Zheng Designer: Weijie Kang
Projectnaam: Mingluye
Projectklant: Wen Liu


Mingluye IMG #2
Mingluye IMG #3
Mingluye IMG #4
Mingluye IMG #5
Mingluye IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp