China Resources Snow Breweries Ltd. presenteert: Snow Zero

De verpakking van de toekomst: een combinatie van esthetiek en functionaliteit

China Resources Snow Breweries Ltd. heeft een nieuwe verpakking ontworpen voor hun product Snow Zero. Deze verpakking is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bevat ook unieke eigenschappen die de consument een nieuwe manier van interactie bieden.

De inspiratie voor het ontwerp van Snow Zero kwam van het idee van oneindigheid en continuïteit. De naam Zero symboliseert middernacht, een tijd van feest en het verwelkomen van een nieuwe dag. Deze voortzetting van tijd wordt gevisualiseerd door het oneindigheidssymbool, dat de eindeloze vreugde vertegenwoordigt die het harde sprankelende water biedt. Voor een sterker esthetisch effect heeft het cijfer 0 het lettertypeffect van 3D-vloeibaar metaal gekregen, wat een opvallende futuristische stijl uitstraalt.

Snow Zero is een laag-alcoholisch en caloriearm hard sprankelend water dat speciaal is ontworpen voor de z-generatie. De verpakking bevat het oneindigheidssymbool, dat de eindeloze gelukkige uren symboliseert die consumenten kunnen ervaren bij het proeven van het harde sprankelende water. Bovendien zijn de illustraties op de flessen zorgvuldig ontworpen op basis van pionierende visuele kunst zoals het expressionisme en Memphis, wat een sterke esthetische aantrekkingskracht creëert voor de z-generatie die houdt van mooie dingen.

Het ontwerp is gerealiseerd in aluminium blikjes en glazen flessen. De flessen hebben een inhoud van 288 ml en een hoogte van 222 mm, terwijl de blikjes een inhoud hebben van 330 ml en een hoogte van 145 mm. Het unieke aan het ontwerp is dat elke twee flessen mond aan mond kunnen worden verbonden om een nieuw oneindigheidssymbool te vormen. Deze subtiele vormgeving biedt veel speelsheid en biedt elke consument een nieuwe manier om te socializen en interactie te hebben met anderen.

Het ontwerp en de ontwikkeling van Snow Zero begonnen in september 2021 in Beijing. Het product zal in augustus 2023 op de markt worden gebracht in China. Het ontwerpteam heeft de harde sprankelende water ZERO genoemd om de oneindige vreugde die het brengt en de middernacht voor mensen om zich te laten gaan in feestvreugde te symboliseren. ZERO is bedoeld om een mentale habitat te creëren voor de z-generatie om hun stress en vermomming af te nemen en hun ware persoonlijkheden te tonen in hun vrije momenten.

De uitdaging van het project lag in het opvallen in de drukke markt van in wezen identieke producten en het vangen van de ogen van consumenten in de consumptiescenario's. Om dit te bereiken, past het verpakkingsontwerp het lettertypeffect van 3D-vloeibaar metaal toe op het cijfer 0 om visueel de lage calorieën en verfrissende smaak van het product over te brengen. De illustraties van verschillende kunststijlen worden ook gebruikt om te herinterpreteren wat de ZERO kan zijn, waardoor een coherente sfeer van futurisme wordt uitgestraald.

Snow Zero is een soort caloriearme drank. Het oneindigheidssymbool wordt gebruikt om het concept van middernacht als zowel het einde als het begin te interpreteren. Bovendien gebruikt het cijfer 0 op de verpakking een 3D-vloeibaar metaalproces, terwijl de illustraties op de flessen zijn ontworpen op basis van pionierende visuele kunst, wat de caloriearme eigenschap van het product en een futuristische stijl vertegenwoordigt. Het ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Packaging Design Award in 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Afbeeldingscredits: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectteamleden: Dong Yan Weixi Zhou Yu Zhai
Projectnaam: Snow Zero
Projectklant: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES


Snow Zero IMG #2
Snow Zero IMG #3
Snow Zero IMG #4
Snow Zero IMG #5
Snow Zero IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp