Verpakking als Kunst: Craftflow's Innovatieve Design

De Kunst van Verpakken: Craftflow door Linghui Li

Linghui Li's Craftflow verandert de verpakking van zeep in een meeslepende ervaring die de ambachtelijke reis viert.

In een wereld waar eenvoud en duurzaamheid steeds meer gewaardeerd worden, introduceert Linghui Li een verpakkingsontwerp dat deze waarden belichaamt. Craftflow is geïnspireerd door het koude proces van zeep maken en brengt een verfijnde eenvoud in verpakkingsdesign om de betoverende momenten van zeepproductie over te brengen. Het ontwerpethos concentreert zich op het vangen van natuur en het documenteren van de ambachtelijke reis. De gebruikte collagetechniek combineert foto's die de arbeidsintensieve momenten vastleggen en biedt diverse perspectieven op het proces. Het uitpakken van de zeep wordt een ervaring die vergelijkbaar is met het kijken naar een korte film, waarin de handgemaakte zeepreis van het verzamelen van grondstoffen tot de productie wordt uitgebeeld.

De keuze voor verpakkingspapier voor koud proces zeep is gebaseerd op de aanpasbaarheid aan verschillende afmetingen die beïnvloed worden door temperatuur en vochtigheid. Deze beslissing zorgt voor compatibiliteit met mogelijke veranderingen in productgewichten en bevordert een duurzaam, afvalvrij en milieuvriendelijk ontwerp. In tegenstelling tot geïndustrialiseerde productverpakkingen, straalt het eenvoud en een natuurlijke buitenessentie uit. Als onderdeel van een serie, brengen de huidige vier ontwerpen onderscheidende merkverhalen over, die gebruikers uitnodigen om verlichting te zoeken van het stressvolle stadsleven en zich onder te dompelen in bergverhalen.

De realisatie van het ontwerp gebeurt door middel van tweekleurenzeefdruk, een techniek die zowel ambachtelijk als precies is. Met een afmeting van 24cm x 24cm en gemaakt van 30g enkelzijdig gecoat papier, biedt Craftflow een subtiele, maar toch opvallende verpakking. Het ontwerp integreert beelden met tekst, waardoor meerdere lagen ontstaan die gebruikers boeien en hen aanmoedigen om de informatie die via de zeepverpakking wordt overgebracht, te verkennen. De beschrijving van het maakproces is verborgen in de herhalende Chinese karakters, met in de tekstachtergronden elke opname die beschrijvingen van het handgemaakte proces insluit, wat verrassingen biedt voor de gebruikers.

Dit project, dat begon in november 2022 in Seattle en werd afgerond in januari 2023, is vanaf februari 2023 door YEMI aangenomen als productverpakkingsoplossing. In de onderzoeksfasen werd nagedacht over hoe verpakkingspapier meer kan zijn dan een wegwerpartikel. Wat definieert geschikte verpakking vanuit het eigen verhaal van het product? Hoe wekken we genegenheid bij klanten met slechts een vel verpakkingspapier? Kan verpakkingspapier evolueren tot een kunstwerk? Toen Craftflow werd gecreëerd, werden antwoorden op al deze vragen gevonden.

De grootste uitdagingen bij het ontwerp waren functioneel van aard. Er zijn afmetingen verzameld van 50 partijen zeep met verschillende formules om manieren te ontdekken om de variabiliteit van verschillende producten op te vangen. De verpakkingspapierafmetingen zijn continu aangepast, niet alleen om ze op maat te maken voor koud proces zeep, maar ook om ze geschikt te maken voor andere producten. Craftflow is een samensmelting van functionaliteit en esthetiek in zeepverpakking, waarbij de nadruk ligt op aanpasbaarheid aan temperatuurveranderingen, duurzaamheid en een minimalistisch, door de natuur geïnspireerd ontwerp.

Craftflow is bekroond met de Iron in A' Packaging Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van industrie beste praktijken en bekwame technische kenmerken, die vervulling en positieve gevoelens bieden, bijdragend aan een betere wereld. Alle intellectuele eigendomsrechten behoren toe aan Linghui Li, 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Linghui Li
Afbeeldingscredits: Linghui Li
Projectteamleden: Linghui Li
Projectnaam: Craftflow
Projectklant: 野米YEMI


Craftflow IMG #2
Craftflow IMG #3
Craftflow IMG #4
Craftflow IMG #5
Craftflow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp