Kotori: Een Unieke Verpakking Die Woorden Omzet in Geluksbrengers

Ontwerper Shun Kudo Creëert een Innovatieve Verpakking Die Woorden Omtovert tot Charmante Geluksbrengers

De Japanse ontwerper Shun Kudo heeft een uniek verpakkingsontwerp gecreëerd dat woorden omzet in geluksbrengers. Het ontwerp, genaamd Kotori, is een samensmelting van de Japanse woorden "Kotoba" (woord) en "Omamori" (geluksbrenger). Het idee is om de woorden die we ontvangen van onze dierbaren te beschouwen als geluksbrengers die ons kunnen aanmoedigen en ondersteunen in moeilijke tijden.

De inspiratie voor Kotori kwam van het idee dat woorden een mysterieuze kracht hebben. Ze kunnen ons leven veranderen met slechts één enkel woord. In de huidige wereld, waarin we overspoeld worden met informatie, worden deze kostbare woorden vaak begraven. Daarom besloot Kudo om een "product te creëren om kostbare woorden te beschermen".

Kotori is niet zomaar een verpakking, het is een product dat je in staat stelt om de aanwezigheid van je dierbaren op elk moment naast je te voelen door hun woorden als een geluksbrenger te gebruiken. De verpakking van de geluksbrenger is gemaakt van Nishijin textiel, geproduceerd in Kyoto, Japan, en is ontworpen om een exquise beeld te geven.

Het ontwerp van Kotori maakt gebruik van een doos van paulowniahout in een vorm die de Japanse geluksbrenger zorgvuldig kan opbergen. De binnenkant van de doos is gemaakt van een houten, stro-achtig kussenmateriaal om een vogelnest te suggereren, in overeenstemming met het symbolische beeld van de vogel. De geluksbrenger wordt zachtjes bovenop dit nest geplaatst.

Na het invoeren van een bericht op de service-website, ontvangt de koper een Japanse geluksbrenger met een brief die dat bericht insluit. De bedoeling is dat de koper de Japanse geluksbrenger met dit belangrijke bericht naar zijn dierbaren stuurt.

Het project werd gestart in oktober 2018, gevestigd in Tokyo, en werd rond april 2019 aan het publiek gepresenteerd. Het ontwerp van Kotori werd bekroond met de Bronzen A' Verpakkingsontwerp Prijs in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

Shun Kudo heeft met Kotori een uniek product gecreëerd dat de manier waarop we naar woorden kijken, verandert. Door woorden te zien als geluksbrengers, kunnen we de kracht van woorden herontdekken en de verbinding met onze dierbaren versterken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shun Kudo
Afbeeldingscredits: Shun Kudo
Projectteamleden: Shun Kudo
Projectnaam: Kotori
Projectklant: Shun Kudo


Kotori IMG #2
Kotori IMG #3
Kotori IMG #4
Kotori IMG #5
Kotori IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp