Changching Chien's 'Licht': Een Nieuwe Visie op Tentoonstellingsruimte

De innovatieve benadering van een tentoonstellingsruimte die de traditionele structuur doorbreekt

Changching Chien, een gerenommeerde ontwerper, heeft een unieke tentoonstellingsruimte gecreëerd genaamd 'Licht'. Deze ruimte, die zich onderscheidt door zijn minimalistische esthetiek en innovatieve gebruik van licht, biedt een frisse kijk op het concept van een tentoonstellingsruimte.

De inspiratie voor 'Licht' komt voort uit Chien's streven naar functionaliteit en eenvoud. Door het minimaliseren van het gebruik van materialen, richt het ontwerp de aandacht op het totaalbeeld, met als doel een niet-typische retaildisplayruimte te creëren die zowel puur als artistiek is.

In de ruimtelijke structuur van 'Licht' worden geometrische blokken gebruikt voor collage en beeldhouwen. De driedimensionale snijtechnieken brengen een ander gevoel van orde bij elke verandering van vlak en vestigen de stabiliteit van de basis in het creatieve proces. De opstelling van licht en donker, dik en dun, volgt de natuur op een ordelijke manier. De zwevende en zinkende rijen en blokken in verspringende rijen doorbreken de lege lay-outcombinatie van de traditionele tentoonstellingshal en wekken diepe betekenis op.

De technologie achter 'Licht' is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. Chien verdeelt de ruimtelijke structuur door middel van lineaire lichtgeleiding, bereikt partities door middel van hangend acryl en raakt het visuele gevoel door het vormgeven van de sfeerverlichting. Naast het realiseren van de verlichtingsfunctie, kan de verlichting ook samenwerken met de ruimte om een gediversifieerde kunst en een mysterieuze wereld van licht en schaduw te presenteren.

De tentoonstellingsruimte 'Licht', gelegen in het Deke Dejia Design Center in Ningbo City, Zhejiang Province, China, beslaat een oppervlakte van 380 vierkante meter. Het project begon op 30 juni 2021 en werd voltooid op 1 maart 2022.

Chien's onderzoek voor 'Licht' richtte zich op het creëren van een nieuwe vorm van visuele ervaring. Bij binnenkomst in de tentoonstellingsruimte wordt de bezoeker onmiddellijk ondergedompeld in de realiteit en leegte die door licht en schaduw worden gebracht. De binnenkant van de tentoonstellingshal breekt weg van de traditionele structuur en de eenvoudige uitdrukking, en verandert in scènemimicry. De verdeelde ruimteattributen en functionaliteit doen hun respectieve taken, en trekken de kijker mee in de visuele ervaring die in een nieuwe vorm wordt gepresenteerd.

De grootste uitdaging voor Chien was het creëren van een pure licht- en schaduwkunst in een ruimte waar de display in elk functioneel gebied eenvoudig is, en er geen hoogverzadigde kleurblokken en decoraties zijn, behalve de verandering van lichtkleur. Het resultaat is een ruimte waarin de invloed van de "temperament" en "geavanceerde zin" van de lampkleur op het zicht wordt uitgebreid.

'Licht' is een bewijs van Chien's focus op de aard van licht in het ontwerp van de tentoonstellingshal. De soorten, verschijningspatronen, kleurhelderheid en dynamische veranderingen van licht worden besproken en overwogen in het geval. De diversiteit die kan worden gecreëerd door de binnenlichtomgeving, en de integratie van licht en ruimte worden ook in aanmerking genomen in de verkoopruimte, waardoor het verschilt van het traditionele.

Deze innovatieve benadering van tentoonstellingsruimte heeft 'Licht' de prestigieuze Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 opgeleverd. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met 'Licht' heeft Chien een nieuwe standaard gezet voor tentoonstellingsruimteontwerp. Door de traditionele structuur te doorbreken en een unieke, minimalistische esthetiek te introduceren, heeft hij een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als artistiek is, en die de bezoeker een geheel nieuwe visuele ervaring biedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Changching Chien
Afbeeldingscredits: Photography: Changle WU
Projectteamleden: Changching Chien
Projectnaam: Light
Projectklant: Changching Chien


Light IMG #2
Light IMG #3
Light IMG #4
Light IMG #5
Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp