In-between Lines: Een Verfijnd en Functioneel Ontwerp voor een Kleine Woonruimte

Een bekroond ontwerp van Shih Cheng Lo en Min Han Yang

Als fervente reizigers wilden de bewoners van deze kleine woonruimte de sfeer van cultureel verrijkte hotels in hun eigen huis ervaren. Het ontwerpteam heeft daarom gekozen voor een natuurlijk aardetinten kleurenpalet om een comfortabele ruimte te creëren in deze 39 vierkante meter grote woning, met voldoende opbergruimte.

Het unieke kenmerk van dit ontwerp is het gebruik van overlappende en elkaar doorkruisende ruimtes die dienen als verbindingspunten en multifunctionele zones. Deze ruimtes zijn voorzien van ingelijste volumes die verschillende interieurzones afbakenen, zoals de tv-wand, de spiegelkast, de waterdichte wastafel en de boekenkastwand waarin de collectie van de bewoners wordt opgeslagen.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn verschillende materialen en technieken gebruikt, waaronder Lotos-gips, Mortex-importwaterdichte verf, houtpatroontegels, houten vloeren, marmer, chocoladekleurige bakstenen, geborsteld houtfineer, systeempanelen, metselwerk aanrechtbladen, metalen rekken en glas.

De flexibiliteit van het ontwerp is te danken aan de zorgvuldige berekening van de interieurafmetingen en -verhoudingen, evenals de dunne vloerdikte van de split-levels, die ervoor zorgen dat de leefomgeving niet beklemmend aanvoelt. Ondanks de beperkte ruimte is er sprake van een gelaagdheid die zorgt voor een gevoel van ruimtelijkheid.

Om de esthetiek van het interieur niet te verstoren, is er een verlaagd plafond geïnstalleerd om bedrading en technische apparatuur te verbergen. Hierdoor blijft het interieur er open en transparant uitzien.

Deze woning is gelegen in New Taipei City, Taiwan, en de bouw ervan begon op 25 februari 2019 en werd voltooid op 25 augustus 2019. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar kleurtonen, materialen en opbergmogelijkheden die passen bij de wensen van de bewoners.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen moeten overwinnen bij het realiseren van dit ontwerp. Het integreren van diverse functionele eisen in een beperkte ruimte en het optimaliseren van natuurlijk licht waren de grootste uitdagingen. Door gebruik te maken van de overlappende volumes en het plaatsen van volledig glazen ramen in de keuken en gedeeltelijk glazen wanden en deuren in de slaapkamer, is er voldoende natuurlijk lichtinval in het interieur.

Deze verfijnde woning straalt een ontspannen culturele sfeer uit. Het ontwerp van Shih Cheng Lo en Min Han Yang heeft de kleine woonruimte van 39 vierkante meter getransformeerd tot een verfijnde ruimte met functionele volumes en een verfrissende ruimtelijke uitstraling, gecombineerd met overvloedig natuurlijk licht.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geprezen om zijn integratie van best practices uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shih Cheng Lo, Min Han Yang
Afbeeldingscredits: Shih Cheng Lo, Min Han Yang
Projectteamleden: Min-Han Yang Shih-Cheng Lo
Projectnaam: In Between Lines
Projectklant: Shih Cheng Lo, Min Han Yang


In Between Lines IMG #2
In Between Lines IMG #3
In Between Lines IMG #4
In Between Lines IMG #5
In Between Lines IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp