Sweet Daily: Een Verlichte Woonervaring

Ontwerper Jen-Kuang Fang creëert een minimalistische en gezellige woonruimte

In een wereld waar het hectische tempo van het dagelijks leven vaak de overhand neemt, biedt het 'Sweet Daily' project van Jen-Kuang Fang een verfrissende oase van rust en sereniteit. Dit residentiële ontwerp, geïnspireerd door de groene omgeving en de wens van de klant om een bevorderlijke omgeving voor hun kinderen te creëren, belichaamt een minimalistische en gezellige stijl die de schoonheid van natuurlijk licht en open ruimtes viert.

De keuze van de klant om te verhuizen naar een nieuwe locatie met veel groen was in het belang van de opvoeding en groei van hun kinderen. Fang nam deze inspiratie en transformeerde de indeling en materialen om het interieur te optimaliseren, waarbij hij ervoor zorgde dat de bovenste verdieping voldoende natuurlijk licht ontving. Het project kenmerkt zich door een minimalistische en gezellige stijl, met beige en grijs als primaire kleuren en accenten van houtnerf. Het totale ontwerp creëert een gevoel van ruimtelijkheid en warmte, waardoor kinderen zich in het bijzonder kunnen onderdompelen in de zonneschijn en het groen van deze omgeving, opgroeien in een aangename sfeer vol plezier en vreugde.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen zoals de minimalistische verlichting en het intrigerende uitzicht. Fang gebruikte minimalistische kleurblokkering en gevelontwerp om warm, zacht daglicht door elke hoek van de ruimte te laten schijnen. Onnodige partities werden verwijderd om het openbare gebied uit te breiden, waardoor natuurlijk licht naadloos kon stromen van het balkon en de woonkamer naar de eetkamer en de gang.

Om de leefruimte te maximaliseren, verwijderde de ontwerper verschillende partities, waaronder de foyer en de studeerkamer, terwijl hij ervoor zorgde dat er interessante ontwerpelementen waren bij elk mogelijk uitzicht. Dit ontwerp zorgt ervoor dat gezinsleden iemand opmerken die de gang afloopt of de eetkamer binnenkomt.

De bouwmaterialen zijn geselecteerd op basis van de omstandigheden van de locatie en de leefgewoonten van de kinderen. De hele kamer is gemaakt van vochtbestendige en slijtvaste materialen. De steenplaat zorgt voor een goede visuele presentatie, en de warme textuur draagt bij aan de comfortabele ruimte onder het daglicht. Bovendien is het kleurenschema lage verzadigingstinten, zoals beige en grijs, aangevuld met houtnerfbruin als highlight. De lage verzadiging kan een gevoel van rust brengen en het daglicht goed afzetten.

De site is een 10 jaar oud tweedehands appartement op de 14e verdieping met een totale oppervlakte van 105,7 vierkante meter. Er zijn 3 plus 1 kamers, een woonkamer en een eetkamer. De belangrijke indelingswijzigingen zijn het verwijderen van de studeerkamer en de foyerpartitie, en het verbreden van de eetkamer. Door de studeerkamerpartitie te verwijderen, kan natuurlijk licht de privé-gang beter verlichten om het visuele effect van het vergroten van de ruimte te bereiken. De indeling tussen de eetkamer en de tweede slaapkamer is opnieuw ontworpen om de eetkamer functioneler te maken voor dagelijks gebruik, en de tweede slaapkamer kan betere routes hebben.

De warme houttint toont de basisstijl van het project. De verticale en horizontale lijnen worden in elke gevel uitgedrukt, waardoor de textuur van het leven op een levendige en driedimensionale manier wordt geschetst. Terwijl het daglicht de ruimte zachtjes bezoekt, wordt comfort weerspiegeld in de details van het interieur. Tijd zal langzaam worden opgeslagen in het geheugen van de familie, waardoor het de meest onvergetelijke en zoete tijd wordt. Interieurontwerp is niet alleen een kunst, maar ook een deel van het leven. Het kan invloed hebben op de emoties en levensstijl van mensen, waardoor het leven kleurrijker wordt.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. Het 'Sweet Daily' project werd bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jen-Kuang Fang
Afbeeldingscredits: DFCD Interior Design Studio
Projectteamleden: Jen-Kuang Fang
Projectnaam: Sweet Daily
Projectklant: Jen-Kuang Fang


Sweet Daily IMG #2
Sweet Daily IMG #3
Sweet Daily IMG #4
Sweet Daily IMG #5
Sweet Daily IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp