Geloof in Jezelf: Een Uniek Juweel van Nathan Burak

De kracht van geluid omgezet in een tastbaar sieraad

In een wereld waar innovatie en technologie steeds meer samenkomen met kunst en design, heeft ontwerper Nathan Burak een uniek sieraad gecreëerd dat de kracht van geluid omzet in een tastbaar object. Dit juweel, genaamd "Geloof in Jezelf", is niet alleen een prachtig stuk, maar draagt ook een diepere betekenis in zich.

Nathan Burak haalde zijn inspiratie uit de reactie van mensen op het zien van hun gevoelens omgezet in een tastbaar product. Het resultaat is een sieraad dat niet alleen mooi is, maar ook de verhalen van de dragers bevat in de vormen die door de trillingen zijn gecreëerd. Het unieke aan dit project is dat het geluid gebruikt als een hulpmiddel om driedimensionale en gepersonaliseerde stukken te creëren. Met behulp van een microfoon en parametrisch ontwerp wordt elk stuk beïnvloed door het gegeven geluid, waardoor elk stuk uniek en speciaal is.

De realisatie van dit ontwerp was mogelijk dankzij de technologie van parametrisch ontwerp en 3D-printen. Het eindproduct is een zilveren ring, gemaakt met de verloren was techniek. De ring weegt 30 gram en heeft de afmetingen 20mmx30mmx30mm. Het ontwerp is niet alleen innovatief, maar ook zeer gedetailleerd en nauwkeurig.

De interactie van de ring met licht zorgt ervoor dat het stuk opvalt en meer opvalt dan andere sieraden. Het project begon in 2022 en werd tentoongesteld tijdens de Milano Jewelry week en in de EVAC Gallery in New York. Onderzoek was een belangrijk onderdeel van dit project, waarbij Burak geluid wilde vastleggen en interpreteren om bepaalde vormen en lijnen te beïnvloeden.

De uitdagingen van dit project waren voornamelijk het testen en aanpassen om tot het eindproduct te komen. Twee jaar van processen zijn weerspiegeld in de huidige producten en Burak heeft nog veel meer te bieden. Het dragen van dit sieraad gaat niet alleen om het ongelooflijke ontwerp of het materiaal. Het heeft essentie en doel in elk van zijn rondingen, omdat het direct door geluid wordt gecreëerd.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award in 2023. De prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nathan Burak
Afbeeldingscredits: Nathan Burak.
Projectteamleden: Nathan Burak
Projectnaam: Believe In Yourself
Projectklant: Nathan Burak


Believe In Yourself IMG #2
Believe In Yourself IMG #3
Believe In Yourself IMG #4
Believe In Yourself IMG #5
Believe In Yourself IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp