ID FRAM: Een Creatieve en Unieke Ring voor Jouw Stijl

Een Innovatief Sieraad Ontworpen door Saedeh Sorouri

Ben je op zoek naar een sieraad dat perfect past bij elke outfit? Maak kennis met ID FRAM, een unieke ring ontworpen door Saedeh Sorouri. Deze ring is niet alleen een prachtig sieraad, maar ook een bron van creativiteit en zelfexpressie.

De inspiratie voor deze ring komt voort uit de groeiende behoefte aan creativiteit en variatie in het dragen van sieraden en het combineren ervan met verschillende outfits. ID FRAM biedt niet alleen de mogelijkheid om elke gewenste set te creëren, maar stimuleert ook dagelijks de creativiteit van de drager.

Wat ID FRAM onderscheidt van andere sieraden is de veelzijdigheid. Deze ring kan worden gecombineerd met elke gewenste kledingstijl. Creativiteit is niet voorbehouden aan een selecte groep mensen, iedereen kan zijn of haar eigen sieraden ontwerpen en dragen.

De ring is gemaakt met behulp van traditioneel zilversmeedwerk, wat zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit. Het proces begint met het smelten van 92,5% sterling zilver in een oven. Vervolgens wordt het zilver gerold, gezaagd en gesoldeerd om de gewenste vorm te creëren.

De interactie met ID FRAM is eenvoudig en leuk. De ring bestaat uit twee frames, een cirkelvormig en een vierkant frame. Afhankelijk van de smaak en kledingkeuze van de drager kan er gekozen worden voor het gewenste frame. Vervolgens kan de drager op creatieve wijze edelstenen naar eigen smaak en in willekeurige volgorde plaatsen. Het gebruik van tijdelijke tattoos is ook mogelijk om de ring nog meer te personaliseren.

Het ontwerpproces van ID FRAM begon eind 2019 in Teheran en werd voltooid in hetzelfde jaar. Het onderzoek achter dit ontwerp toonde aan dat mensen veel tijd besteden aan het bekijken, bewonderen en kopen van verschillende sieraden. Creativiteit wordt zeer gewaardeerd en door gebruik te maken van een sieraad waarbij de drager zelf kan ontwerpen, voelt men zich zelfverzekerd en uniek.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van ID FRAM was het creëren van een decoratief sieraad dat niet alleen de creativiteit stimuleert, maar ook verspilling voorkomt. Het doel was om elke drager onafhankelijk te maken in het ontwerpen van zijn of haar eigen sieraden en zich creatief en exclusief te voelen.

Met ID FRAM wordt de creativiteit en exclusiviteit verrijkt, terwijl er ook variatie wordt toegevoegd aan de kledingstijl en extra kosten voor de koper van sieraden worden verminderd. Het zoeken naar, kiezen en kopen van sieraden die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden, outfits en smaken kan tijdrovend en kostbaar zijn. Met ID FRAM kan de drager zijn of haar eigen minimalistische of maximale model ontwerpen, met duizenden kleuren, vormen, steengroottes en speciale lichaamstattoos, terwijl er tegelijkertijd tijd en kosten worden bespaard.

Deze unieke ring heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met ID FRAM heb je niet alleen een prachtig sieraad, maar ook een bron van creativiteit en zelfexpressie. Laat je inspireren door dit unieke ontwerp en creëer jouw eigen stijl!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Saedeh Sorouri
Afbeeldingscredits: Saedeh Sorouri
Projectteamleden: Saedeh Sorouri
Projectnaam: ID FRAM
Projectklant: Saedeh Sorouri


ID FRAM IMG #2
ID FRAM IMG #3
ID FRAM IMG #4
ID FRAM IMG #5
ID FRAM IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp