Ontwerpnaam: Midnight Tide

Ontwerper: Elinn Yi Fang

Inleiding

De halsketting genaamd Midnight Tide belichaamt de innerlijke sereniteit waar de kunstenaar naar streeft. Het stuk doet denken aan de schuimende golven van de middernachtelijke getijden en valt moeiteloos over de schouder, waarbij het de vloeiendheid van een golf simuleert die langs de kustlijn streelt en de essentie van de oceaan in de drager doet doordringen.

Deze unieke halsketting bestaat uit 79 zorgvuldig gemodelleerde elementen, elk gegoten om specifieke functies te vervullen en de kenmerkende vormen van menselijke botten te weerspiegelen. Geïnspireerd door lichaamsbanden zijn deze elementen met elkaar verbonden door een origineel koppelingsmechanisme dat zorgt voor een gecureerde spanning en gechoreografeerde beweging. Deze combinatie creëert een textuur die tegelijkertijd veerkrachtig en wendbaar is.

Het ontwerp is gerealiseerd met behulp van diamant ingelegd 18-karaats witgoud, individueel gemodelleerd en gegoten met behulp van 3D-printtechnieken. Na talloze prototypes en een proces van vallen en opstaan, resulteerde dit in de uiteindelijke engineering van de structuur.

De afmetingen van de halsketting zijn 125 mm x 3 mm x 195 mm.

Deze op maat gemaakte halsketting is een waar kunstwerk en een uiting van vakmanschap. De inspiratie uit de oceaan en de zorgvuldige aandacht voor detail maken dit ontwerp uniek en buitengewoon.

De halsketting Midnight Tide is ontworpen door Elinn Yi Fang en is gemaakt tijdens de lockdown in Shanghai van april 2022 tot januari 2023. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar oceaanbewegingen en anatomische structuren, evenals het overwinnen van creatieve en technische uitdagingen om de gewenste visuele harmonie en functionaliteit te bereiken.

Deze halsketting is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en het technische meesterschap van het ontwerp.

Met de Midnight Tide halsketting kunnen mensen een stukje van de oceaan met zich meedragen en de schoonheid en sereniteit ervan altijd bij zich hebben.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elinn Fang
Afbeeldingscredits: Image No.1-5: Mo Zhou Video: Lin Zhu Copyrighting: Simone Zhang
Projectteamleden: Elinn Fang
Projectnaam: Midnight Tide
Projectklant: Elinn Fang


Midnight Tide IMG #2
Midnight Tide IMG #3
Midnight Tide IMG #4
Midnight Tide IMG #5
Midnight Tide IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp