FLUCTUS: Een Sieraad als Uiting van Persoonlijkheid

Ontdek de unieke sieradencollectie van Daniel Yu

Daniel Yu presenteert met FLUCTUS een sieradencollectie waarbij elk stuk een medium wordt voor zelfexpressie. De collectie is ontworpen om te inspireren en kracht te geven, zodat je jouw ware zelf kunt uitdrukken. Laat je vandaag nog betoveren door onze onderscheidende sieraden die resoneren met jouw individualiteit.

FLUCTUS is een ode aan de tijdloze elegantie van Romeinse sculptuurstoffen, een sieradencollectie die de schoonheid van het oude Rome herinterpreteert met moderne vakmanschap. De verfijnde details en zorgvuldig uitgesneden patronen zijn een eerbetoon aan de luxueuze draperieën die men vindt in klassieke beeldhouwwerken, wat resulteert in een sieraad dat zowel uniek als betoverend is.

De realisatie van FLUCTUS maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals 3D-modellering in Rhino en ZBrush, visualisatie via Vray, en wax 3D-printen. Het eindproduct wordt vervolgens met de hand gegoten, geplateerd en gepolijst, waardoor elk stuk een unieke expressie van vakmanschap is.

Met afmetingen van ongeveer 25mm bij 75mm bij 18mm, is elk sieraad van FLUCTUS niet alleen een kunstwerk op zich, maar ook een comfortabele aanvulling op de dagelijkse garderobe. De collectie spreekt tot de verbeelding en is ontworpen om naadloos samen te vloeien met het menselijk lichaam, als een verlengstuk van zelfexpressie.

Het ontwerpproces van FLUCTUS is een intensieve zoektocht geweest naar de perfecte balans tussen esthetiek en ergonomie. Daniel Yu begint met schetsen van de geometrie, gevolgd door digitale visualisatie en wax testprints om de details en ergonomie te verfijnen. Het resultaat is een sieraad dat comfortabel past en een uniek geometrisch ontwerp heeft.

FLUCTUS, gecreëerd in Los Angeles gedurende een periode van vier weken, is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar hoe design kan samenvloeien met het menselijk lichaam en kan dienen als een middel voor zelfexpressie. De collectie heeft de prestigieuze Iron A' Jewelry Design Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

De FLUCTUS sieradencollectie is vastgelegd in prachtige beelden door ZEMO visuals, waarbij elk stuk sieraad tot leven komt en de rijke geschiedenis en het vakmanschap dat het vertegenwoordigt, wordt gevierd. Deze collectie is een must-have voor degenen die hun persoonlijkheid willen benadrukken met een stukje draagbare kunst.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Huicong Yu
Afbeeldingscredits: Main Image Photographer: ZEMO visuals Image #NO 1-4 Photographer: ZEMO visuals
Projectteamleden: Daniel Yu
Projectnaam: Fluctus Design Collection
Projectklant: FLUCTUS by Daniel Yu


Fluctus Design Collection IMG #2
Fluctus Design Collection IMG #3
Fluctus Design Collection IMG #4
Fluctus Design Collection IMG #5
Fluctus Design Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp